Opozicija traži da se ukine zabrana dolaska građana na trg

Aktuelno

Predstavnici PDP-a i SDS-a će na sutrašnjem mirnom okupljanju građana u Parku Mladen Stojanović u 19.30 časova tražiti da se ukine zabrana dolaska građana na glavni gradski trg koji protestvuju zbog ubistva Davida Dragičevića, te da se prestane sprečavanje prava građana na mirno okupljanje u parku pored Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

 

Kako je rekao Draško Stanivuković, poslanik PDP-a, skup ima podršku i grupe Pravda za Davida, ali je dodao da to nije politički već građanski skup na koji je pozvao, kako je rekao, sve ljude koji su nezadovoljni stanjem u Banjaluci i RS.

 

“Naši dalji koraci zavise od podrške građana, i zato ih pozivamo da dođu”, rekao je Stanivuković.

 

Jelena Trivić, poslanica PDP-a je rekla da građani imaju ustavno i zakonsko pravo da izraze svoje nezadovoljstvo, te da je nedopustivo da se građanima brani da se okupljaju ispred glavnog banjalučkog hrama.

 

“Mi imamo podršku opozicionih partija, ali skup nije stranački već treba da dođu svi građani koji smatraju da ne žive u demokratskom i slobodnom društvu”, rekla je Trivićeva.

 

Miladin Stanić, predsjednik Kluba SDS-a, je rekao da se on i njegova stranka pridružuju okupljanju i da mu pružaju podršku, te je poručio da građani ne traže ništa osim pravde.

 

“Živimo u društvu u kojem vlast pokrade milijarde i ne odgovara, a građani koji istaknu transparent u gradskom parku moraju da odgovaraju”, rekao je Stanić.

 

Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a, je rekao da EU i međunarodna zajednica snose dio odgovornosti za ovo stanje jer su, kako tvrdi, dali podršku vlasti u RS u vrijeme kad su policijski službenici hapsili ljude ispred Hrama Hrista Spasitelja.

 

“Vigemark dolazi u Banjaluku i kaže da treba hitno formirati Savjet ministara, a prećutali su ovo što se dešava. Međunarodna zajednica snosi odgovornost za stanje u pravosuđu”, rekao je Vukanović.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *