Čović: Ne postoji moja odgovornost za “Aluminij”

Aktuelno

Dragan Čović, predsjednik HDZ, obratio se danas novinarima u Mostaru nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora.

 

– Oni koji prave blokade u funkcioniranju Bosne i Hercegovine kako bi se proizvodila kriza s naše strane neće imati podršku. Moraćemo napraviti jedan vrlo oštar zaokret. Neke stvari će se morati ublažiti jer ovakve stvari nikome ne mogu odgovarati, a naročito ne narodu koji je najmalobrojniji – rekao je Čović.

 

Dodao je da oštar zaokret znači da se neće moći razvlačiti s izbornim zakonodavstvom.

 

– Partneri s kojima smo se opredijelili praviti vlast moraće razumjeti: Ili ćemo krenuti to raditi odmah ili ne trebaju računati na ta partnerstva – kazao je Čović.

 

Komentarisao je i stanje u “Aluminiju” rekavši da će morati neko odgovarati. Istakao je da ne postoji njegova odgovornost za katastrofalno stanje, već da mu treba zahvaliti što je firma radila protekle četiri godine.

 

– Postoji jako puno modaliteta da se naprave snažni iskoraci. Dogovorili smo da djelujemo kroz Sindikat, Upravni i Nadzorni odbor – kazao je Čović.

 

Pojasnio je da je teško bilo doći među radnike “Aluminija”.

 

– Ne postoji nikakva osobna, moralna odgovornost moja. Ako se nekom trebalo zahvaliti posljednjih četiri-pet godina, onda sam to ja. To su prokomentarisali ljudi iz Uprave. Oni su uglavnom zvali Dragana da pitaju može li se nešto premostiti. Dragan nikad nikoga u posljednjih 15 godina nije zaposlio u “Aluminiju”. Tražićemo zajednička rješenja – poručio je Čović.

 

Dodao je da se mora znati ko je šta radio u “Aluminiju” posljednjih 20 godina.

 

Avaz

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *