Mektić: Ako im ne valjam, neka me isključe iz stranke!

Aktuelno

Ministar bezbjednosti BiH i dosadašnji član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić ogorčen je i razočaran izborom novog Predsjedništva ove stranke, zbog čega je odbio ponudu stranačkog lidera Mirka Šarovića da bude imenovan u Glavni odbor SDS-a jer ne želi nikakvu funkciju unutar stranke.

 

Mektić je potvrdio za “Glas Srpske” da je razgovarao sa stranačkim šefom i otvoreno mu rekao da je razočaran njegovim izborom najbližih saradnika, te da ne želi nikakvu funkciju, već samo da bude obični član stranke.

 

– To nije Predsjedništvo SDS-a s kojim ja mogu da se poistovjetim. Mislio sam da ćemo izabrati pošteno rukovodstvo i da ćemo se boriti protiv aktuelne vlasti u Srpskoj, a mnogi od njih to ne žele jer su u raznim dilovima sa SNSD-om i Miloradom Dodikom – kaže Mektić.

 

On kaže da ne vidi šta se promijenilo u SDS-u osim što je izabran novi predsjednik stranke, ističući da ponovo glavne uloge imaju isti ljudi koji godinama gube na izborima i imaju sve lošije rezultate.

 

– Mladenu Bosiću svaka čast, ali šta ja da radim sa Nemanjom Vasićem. On je skoro dobio tri miliona maraka kredita od Dodika, a kao potpredsjednik stranke u svojoj izbornoj jedinici je izgubio 15.000 glasova. Nedeljko Glamočak je bio potpredsjednik stranke za banjalučku izbornu jedinicu, a nijednom nije sazvao sjednicu regije. Mićo Mićić je nekada imao 20.000 glasova razlike u Bijeljini, a spao je na 20 glasova. Sve sam ovo rekao i Šaroviću, a rekao sam mu i da ja imam svoj pravac i da ću nastaviti da tučem, a ako ne valjam, oni imaju mjere, neka me isključe iz stranke, i zdravo, đaci – tvrdi Mektić.

 

On ističe da većini članova Predsjedništva ništa ne vjeruje, jer su, kako tvrdi, naklonjeni Dodiku.

 

– Mi ne nudimo narodu ništa bolje. Nudimo ljude koji su 30 godina na sceni, koji su se obogatili i koji samo štite svoj kapital. Kakva smo mi alternativa kad se stiče utisak da samo želimo vlast da bismo radili to što radi SNSD – kaže Mektić.

 

S druge strane, Nemanja Vasić kaže da ne želi da podgrijava nikakve sukobe unutar stranke i da je navikao na Maktićeve paušalne ocjene.

 

– Ne znam koju je ulogu Šarović namijenio Mektiću. Ja lično nemam nikakav sukob s njim, a da li on ima sa mnom, to ne znam, ali sve što je rekao u vezi sa kreditom je laž. Nikakav kredit od Dodika nisam dobio. Dobio sam kredit od Komercijalne banke po povoljnijim uslovima nego u IRB-u, kao što može da dobije svaki privrednik – tvrdi Vasić.

 

On ističe da svojoj stranci neće smetati pravljenjem unutrašnjih sukoba, ističući da smatra da je ta priča završena.

 

– Ne znam, niti me zanima da li su ti Mektićevi pokušaji plod njegovog političkog neznanja ili je instruisan od nekoga sa strane. Stranački organi se konstituišu i mislim da će stranka ići u dobrom pravcu pod rukovodstvom novog predsjednika. U ovom trenutku ne znam kako će sve to izgledati, ali očigledno da Mektić već zna i šta valja i šta ne valja – kaže Vasić.

 

Nedeljko Glamočak nije želio da odgovara na Mektićeve optužbe na njegov račun jer, kako kaže, ne želi da doprinosi bilo kakvim trvenjima unutar stranke.

 

– Stranački organi se konstituišu, izabran je samo dio Predsjedništva, predstoji kooptiranje članova Glavnog odbora, izbor Izvršnog odbora i zamjenika predsjednika. Siguran sam da će novi predsjednik stranke dati priliku i mjesto u stranačkim organima svima koji žele da se bore protiv aktuelne vlasti i za bolju Republiku Srpsku – kaže Glamočak.

 

GlasSrpske.com

 

Tagged

1 thought on “Mektić: Ako im ne valjam, neka me isključe iz stranke!

  1. Mektiću u pravu si. Ova država je postala bajina prćija i svi mu se klanjaju kao i kumovima sicilijanske mafije. Da zna baja da radi posao, definitivno zna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *