SNSD U PRIJEDORU
Funkcije po partijskoj zasluzi i rodbinskim vezama

Aktuelno

Rodbinsko – partijske veze ključ su za raspodjelu fotelja u Prijedoru, pod okriljem vladajuće skupštinske većine koju predvodi SNSD. Svemu je kumovala i vlada premijera Radovana Viškovića, koja zarad podmirivanja ambicija lokalnih funkcionera SNSD-a krši i zakone

 

Skupštinska većina u Prijedoru pod vođstvom SNSD, bez odbornika DNS, koja funkcioniše od aprila ove godine, a koju čine SNSD, SDA, DF, DEMOS, PDP i Klub samostalnih odbornika – prebjega iz DNS, pokazala se najefikasnijom u raspodjeli fotelja po stranačkoj i rodbinskoj liniji.

 

Nepotizam u Prijedoru podržava i Vlada RS, koja je nedavno suprugu šefa Kluba odbornika SNSD Dalibora Pavlovića imenovala za pomoćnika direktora Inspektorata RS, iako ne ispunjava zakonom propisane uslove.

 

 

Marijana Pavlović, diplomirani pravnik, Rješenjem Vlade RS od 31. oktobra ove godine, postavljena je za vršioca dužnosti pomoćnika direktora – glavnog republičkog prosvjetnog inspektora u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove na period od 90 dana.

 

Da bi neko bio postavljen za republičkog inspektora, neophodno je da ima najmanje 5 godina radnog iskustva, od čega najmanje dvije godine na poslovima inspektora. Prema našim saznanjima, gospođa Pavlović ne ispunjava ovaj zakonski uslov jer je donedavno radila kao sekretar u OŠ “Petar Petrović Njegoš” u Busnovima kod Prijedora.

 

Očito je da je imenovanje Pavlovićeve supruge na ovu funkciju svojevrsna nagrada Pavloviću za razvaljivanje ranije skupštinske većine u Prijedoru i formiranje nove bez DNS-a, koja ne bi mogla da bude realizovana bez znanja vrha SNSD-a i direktne podrške Vlade RS i premijera Radovana Viškovića.

 

Otud i izjava šefa Kluba odbornika SNSD u Prijedoru Dalibora Pavlovića da nedavni dogovori lidera SNSD i DNS Milorada Dodika i Marka Pavića “neće uticati na odluke ove partije u Prijedoru”.

 

– Moram da kažem da se tu uzalug raduju jer Gradski odbor SNSD i Klub odbornika su jasno zauzeli stav skim koaliraju i kako i na koji način funkcionišu u Skupštini grada Prijedor, a to je za dobrobit svih naših građana Prijedora, a ne pojedinaca i tajkuna koji politiku vode iz jedne kafane, rekao je Pavlović nedavno za Srpskainfo.

 

Koliko je politika SNSD-a na dobrobit građana Prijedora, a koliko na dobrobit pojedinaca iz redova SNSD u Prijedoru najslikovitije govori podjela fotelja u krugu porodice.

 

 

Tako je nedavno Rade Bursać, brat Saše Bursaća, predsjednika Gro SNSD Prijedor, imenovan za člana Upravnog odbora JZU Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica”.

 

Po sličnom modelu porodično-partijskih veza pravljena je i aktuelna skupštinska većina u Prijedoru, gdje se i opozicioni PDP, na čijem čelu je bivši poslanik Ranko Smiljanić iz Omarske, inače pašanac predsjednika GrO SNSD Prijedor, priključio vladajućoj većini.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *