Radnici Željeznica RS krenuli prema zgradi Vlade uz skandiranje “Lopovi, lopovi!”

Aktuelno

Protestna kolona radnika Željeznica Republike Srpske prije par minuta krenula je sa Trga Krajine prema zgradi Vlade RS.  Kao i prije 13 dana u Doboju, radnici Željeznica RS današnjim protestima u Banjaluci izražavaju nezadovoljstvo materijalnim stanjem.

Radnici traže isplatu plata i svih materijalnih troškova u zakonskim rokovima, poštivanje sudskih izvršnih presuda i smjenu generalnog direktora Dragan Savanovića.

Šta misle o Savanovićevom radu istakli su i na transparetnima: “Hoćemo da radimo”, “Ostavke”, “Lopovi”, “Ministre da li vi svoju platu zaradite”, a čuju se i zvižduci i izrazi negodovanja.

Iz sindikata ovog javnog preduzeća najavili su da će se radniku Željeznica Čedomiru Kneževiću iz Prijedora u štrajku glađu pridružiti još jedan broj njegovih kolega.

Predsjednik Samostalnog sindikata transportne djelatnosti Zlatko Marin izjavio je juče da su zahtjevi sindikalaca isti, kao i na nedavnim protestima u Doboju, jer, kako ističe, uprava i resorno ministarstvo ništa nisu uradili na njihovom ispunjenju.

Ni nedavni sastanak s menadžmentom tog javnog preduzeća, koje grca u gubicima, kako kaže, ništa nije promijenio, jer nadležni tvrde da preduzeće nema finansijskih sredstava da isplati radnicima naknade za 13 toplih obroka, te 14 naknada za prijevoz.

Radnici Željeznica RS će nakon okupljanja na Trgu Krajine krenuti u protestnu šetnju pokraj zgrade Vlade RS do Parka “Mladen Stojanović”.

Za upravu i resornog ministra protesti željezničara nisu opravdani, a najavljuju da će dio problema biti riješen kroz reorganizaciju preduzeća za koju očekuju kreditnu podršku Svjetske banke.

Obustava saobraćaja u centru grada 

Zbog protesta do 15.00 časova biće obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića – od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save i u Ulici Mladena Stojanovića – od Ulice kralja Petra I Karađorđevića do Ulice Trive Amelice.

Regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja će obavljati pripadnici MUP-a RS.

Istinito/Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *