Danijela Novaković, bivši pravobranilac RS, preminula na UKC RS

Aktuelno

Bivši republički pravobranilac Danijela Mutić Novaković (47) preminula je u Univerzitetsko Kliničkom centru RS u Banjaluci.

Danijela Novaković hospitalizovana je krajem februara zbog krvarenja na mozgu koje je posljedica problema na krvnim sudovima.

Nakon pretraga zdravstvenog stanja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske premještena je na dalje liječenje u Klinički centar Srbije. Liječenje je nastavljeno u Univerzitetsko Kliničkom centru u Banjaluci gdje je i preminula.

Danijela Mutić Novaković razriješena je na lični zahtjev, na sjednici Narodne skupštine RS, dužnosti pravobranioca Srpske.

Komisija za izbor i imenovanje Narodne skupštine Republike Srpske prihvatila je 15. februara ostavke glavnog pravobranioca Srpske Danijele Novaković i zamjenika pravobranioca u Banjaluci Mirka Stojčinovića.

Novakovićeva je na poziciju Pravobranioca izabrana sa funkcije načelnika odjeljenja pravnih poslova u Glavnoj službi za reviziju javnog sektora.

Prije ove dužnosti, bila je na čelu banjalučkog pravobranilaštva, a jedno vrijeme i na poziciji pomoćnika ministra finansija RS.

(ATV)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *