Sokolac: Drvoprerađivači protestovali protiv imenovanja Bulajića

Aktuelno

Članovi Udruženja drvoprerađivača Sokolac zajedno sa građanima organizovali su protest ispred direkcije “Šuma RS”, kojim su izrazili nezadovoljstvo zbog izbora Rajka Bulajića za direktora Šumskog gazdinstva “Romanija” Sokolac.

Bulajić je već u jednom bio direktor ovog gazdinstva, a radnici mu zamjeraju što je nakon odlaska ostavio minus od 4,5 miliona KM.

Risto Marić, direktor “Šuma RS” poručio je danas da Bulajić nije imenovan na tu funkciju i da će novi direktor ŠG “Romanija” biti poznat krajem naredne sedmice.

Ipak, drvoprerađivači znaju da ga je na direktorsku funkciju progurao predsjednik OO SNSD Mirko Čolović i da je generalni direktor Šuma RS tražio da se hitno izvrši primopredaja.

Brane Vitomir, predsjednik Udruženja drvopreradivača opštine Sokolac, rekao je da su drvoprerađivači ogorčeni izborom Bulajića jer su uvjereni da to nije dobro rješenje.

-Kada je Bulajić u ranijem mandatu bio direktor, svi šumski drvni sortimenti odvoženi su sa ovih u druge krajeve i preko granice, što je dovodilo u pitanje poslovanje tridesetak drvopreradivača, istakao je Vitomir.

Drvopreradivači najavljuju nove proteste u utorak, 18. aprila, kada je navodno planirana primopredaja izmedu dosadašnjeg direktora ŠG “Romanija” Strahinje Baševica i novoimenovanog Rajka Bulajića.

Risto Marić je danas poručio kako je preduzeće u svojevrsnom pravnom vakuumu zbog izmjene statuta i da se imenovanje ne može obaviti prije četvrtka te da nije odlučeno ko će na poziciju direktora ŠG “Romanija”.

-U zakonskom smo luftu. Prethodni statut nam je stavljen van snage, a novi je objavljen dan poslije objavljivanja nevaženja starog, tako da tek u četvrtak možemo imati imenovanja. Moramo čekati zakonsku regulativu da bismo na osnovu toga mogli da imenujemo određene kadrove, kazao je Marić.

Na današnjem sastanku u Banjaluci, drvoprerađivači sa Romanije su poručili predsjedniku i premijeru, Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović, da oni neće prihvatiti Bulajića na čelu ŠG Romanija i da će, ako treba, po sirovinu ići u Federaciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *