Još 22 osobe pozitivne na virus korona u RS

Aktuelno

U posljednja 24 časa u Srpskoj je testirano 522 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 22 osobe u Republici Srpskoj.

 

Riječ je o devet muškaraca i 13 žena. Četiri osobe muškog pola su mlađe životne dobi, tri srednje i dvije osobe su starije životne dobi. Tri osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, dvije srednje i osam je starije životne dobi, saopštilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

 

Prema mjestu prebivališta sedam osoba je iz Banjaluke, četiri osobe su iz Laktaša, po dvije osobe su iz Gradiške i Gacka, i po jedna osoba je iz Kneževa, Čelinca, Kotor Varoši, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Modriče i Teslića.

 

Sedam osoba je hospitalizovano, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Ukupno 18 osoba nije moglo da navede jasnu epidemiološku vezu, dok su četiri osobe navele kontakt sa pozitvnim osobama.

 

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 časa, testirano je i još 54 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Dervente, Doboja i Trebinja, a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jedne medicinske sestre iz Univerzitetskog kliničkog centra RS.

 

Takođe, testirana su ukupno 22 vaspitača iz dječjih vrtića u Banjaluci, Laktašima, Modriči i Čelincu. Novi virus korona potvrđen je kod jednog radnika predškolske ustanove u Modriči, zbog čega će nadležne službe sprovesti sve potrebne epidemiološke mjere.

 

Testirani su i radnici iz domova za starije osobe iz Banjaluke i Gradiške, i svi rezultati su negativni. U posljednja 24 časa testirano je i još 38 osoba iz objekata za izolaciju, i ovi rezultati rezultati testova su takođe negativni.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.266 slučaja virusa korona, a ukupno su preminule 92 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona (u posljednja 24 časa jedna osoba po prijavi UKC RS i jedna ženska osoba starije životne dobi po prijavi Doma zdravlja Teslić).

 

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 638 osoba, a na novi virus korona testirano je ukupno 21.309 osoba.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *