Rudari dolaze u Banjaluku da blokiraju Prijedorsku petlju!

Aktuelno

Rudari planiraju da pošto po to spriječe prodaju 49% akcija RŽR Ljubija. U srijedu dolaze u Banjaluku sa damperima i blokiraju Prijedorsku petlju.

Da li je Milorad Dodik kupovinom poslanika koji će glasati za odluku Vlade RS o prodaji 49 odsto državnih akcija u RŽR Ljubija Izrael investment grupi uspio da nadmudri Marka Pavića, još se ne zna.

Prema ranijim najavama predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljak Čubrilovića, ova odluka će doći na dnevni red u nastavku sjednice parlamenta u srijedu ili četvrtak.

U međuvremenu se spekuliše da je direktor Izrael investment grupe Jevgenij Zotov, održao tajni sastanak sa poslanicima koalicije Domovina i obezbijedio njihovu podršku.

Prodaju Ljubije bi navodno trebalo da podrže i poslanici Nenad Stevandić i Slavko Dunjić, a vjerovatno i samostalni poslanici Ilija Stevančević i Vojin Mitrović, što uz poslanike SNSD i SP čini komotnu većinu od 44 poslanika.

Za Dodika već gotov posao sa Zotovom mogli bi da pokvare radnici prijedorskog Arselor Mitala, koji su za srijedu najavili novi protest.

Rudari planiraju da dođu u Banjaluku sa damperima i da blokiraju saobraćajnice na Prijedorskoj petlji.

Ovo je za Istinito potvrdio i Obrad Belenzada, predsjednik Konfederacije sindikata RS u čijem sastavu je i Sindikat metalaca i rudara Republike Srpske.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *