A gdje ćete vi potrošiti svoj vaučer!?

Aktuelno

Već su poznati prvi ugostitelji koji su ostvarili pravo da unovče turistički vaučer koji je Vlada RS štampala u tiražu od 50.000, nominalne vrijednosti 100 KM. Od danas svi punoljetni građani RS imaju pravo da apliciraju za vaučer kojim se podržava domaća turistička i ugostiteljska ponuda.

 

Ministarstvo trgovine i turizma objavilo je petog juna javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama da se prijave za dodjelu turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima na teritoriji Republike Srpske. Poziv je otvoren do prvog novembra ove godine, a prijaviti se mogu sva registrovana ugostiteljska i turistička preduzeća koja su ispunila svoje poreske obaveze zaključno sa 29.02.2020.

 

Javni poziv je raspisan na osnovu Uredbe o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kojom je predviđeno subvencionisanje korišćenja usluge smještaja u ugostiteljskim objektima na teritoriji Republike Srpske. Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu s ciljem podsticanja razvoja domaćeg turizma i podrške privrednim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva koji su pretrpjeli znatne štete usljed pandemije virusa korona u Republici Srpskoj.

 

Iako je javni poziv u toku, na sajtu Doživisrpsku objavljen je spisak do sada prijavljenih preduzeća kojima je Ministarstvo trgovine i turizma odobrilo korišćenje turističkih vaučera:

 

BIJELJINA – Etno selo Stanišić doo – Ras

BIJELJINA – Etno selo Stanišić doo – Pirg

VIŠEGRAD – JU Rehabilitacioni centar Vilina vlas – Vilina vlas

VIŠEGRAD – Andrićev konak doo – Višegrad

DVOROVI – JU Banja Dvorovi – Sveti Stefan

DOBOJ – Integra inženjering doo – Hotel Integra Doboj

ZVORNIK – 6 Novembar doo – Vidikovac

LAKTAŠI – Terme Laktaši doo – Hostel Banja Laktaši

LAKTAŠI – Terme Laktaši doo – San

TESLIĆ – ZTC Banja Vrućica ad – Etno selo “Usora”

TESLIĆ – ZTC Banja Vrućica ad – Kardijal

TESLIĆ – ZTC Banja Vrućica ad – Srbija

TESLIĆ – ZTC Banja Vrućica ad – Posavina

TREBINJE – German Invest doo – Central Park

TREBINJE – Leotar doo – Leotar

TREBINJE – Mediterana doo – Nar

FOČA – JU Nacionalni park Sutjeska – Vila “Silver I” i “Silver II”

FOČA – JU Nacionalni park Sutjeska – Lovačka kuća “Orlovačko jezero”

FOČA – JU Nacionalni park Sutjeska – Lovačka kuća “Donje bare”

FOČA – JU Nacionalni park Sutjeska – Katuni “Prijevor”

FOČA – JU Nacionalni park Sutjeska – Mladost

 

Odštampano je ukupno 50.000 turističkih vaučera u nominalnom iznosu od 100 KM. Ministarstvo trgovine i turizma raspisalo je Javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu turističkog vaučera koji je namijenjen građanima Republike Srpske.

 

Pravo prijave za turistički vaučer ima svaki građanin Republike Srpske koji je punoljetan, ima prijavljeno mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i rezervisan smještaj kod ugostitelja direktno ili posredstvom turističke agencije koji su upisani u Evidenciju ugostitelja i turističkih agencija koji ispunjavaju uslove za realizaciju šeme dodjele vaučera, kao i da koristi uslugu smještaja u ugostiteljskom objektu van mjesta prebivališta.

 

Turistički vaučer u iznosu od 100.00 KM može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi i to u periodu od 15. juna do 15. novembra 2020. godine, samo kod ugostitelja ili turističke agencije koji su upisani u Evidenciju, a koja je dostupna na internet stranici Ministarstva.

 

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom. Ukoliko se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije, dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj.

 

Prijava za vaučer dostavlja se Ministarstvu trgovine i turizma na propisanom obrascu u štampanom obliku koji se može preuzeti na internet stranici Ministarstva i koji se može dostaviti poštanskim putem na adresu Ministarstva ili popunjavanjem obrasca prijave putem elektronske aplikacije “eVaucer” koja će biti dostupna na internet stranici Ministarstva. Rok za podnošenje Prijave za vaučer ističe 10.11.2020. godine.

 

Uz Prijavu za vaučer potrebno je dostaviti potvrdu o rezervaciji smještaja i kopiju lične karte ili pasoša korisnika vaučera.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *