Policija zaustavila radnike Mitala i ne dozvoljava im da protestuju

Aktuelno

Radnici prijedorskog “Arselor Mitala” jutros su u pet autobusa krenuli za Banjaluku, ali ih je policija presrela kod Tunjica odakle su pješke nastavili ka Narodnoj skupštini.

Policija je zaustavila autobuse sa radnicima na prilazu Banjaluci, strahujući da bi mogli da blokiraju Prijedorsku petlju kao što su ranije najavljivali.

Istovremeno, prema Banjaluci je krenulo i pet rudarskih mašina među kojima su tri dampera. Radnici “Arselor Mitala” rano jutros okupili su se u rudniku Omarska sa namjerom da izvezu rudarsku mehanizaciju na ulicu i blokiraju saobraćaj, ali ih je policija zaustavila kod Omarske.

Policijska uprava Banjaluka u ponedjeljak je obavijestila Sindikat “Arselor Mitala” da za blokadu Prijedorske petlje nisu ispunjeni zakonski uslovi.

Međutim, radnici su odmah kazali da neće poštovati zabrane. Govorili su da ukoliko ne budu mogli da izađu s mašinama na ulicu, da će pješice krenuti za Banjaluku, pred Narodnu skupštinu RS, što su i ispoštovali.

Radnici Mitala u Parku Mladen Stojanović

Još jedna grupa od oko 100 radnika “Mitala”, koji su ranije krenuli stigla je u Banjaluku i trenutno se nalazi u Parku “Mladen Stojanović” gdje ih je uputila policija, koja im ne dozvoljava da idu u protestnu šetnju.

Manja grupa radnika “Mitala” od juče štrajkuje u Banjaluci ispred Narodne skupštine, gdje su postavili transparent na kojem piše: Nećemo glad i bijedu!

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *