KOALICIJA SDS I PDP
Ozvaničena podrška Stanivukoviću za kandidaturu

Aktuelno

Predstavnici Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa potpisali su danas u Banjaluci koalicioni sporazum kojim je ozvaničena podrška Drašku Stanivukoviću kao zajedničkom kandidatu opozicije za gradonačelnika Banjaluke.

 

Koaliciona saradnja dvije najveće opozicione partije u Srpskoj okupiće građane oko jedinstvene ideje, a to je borba za svakog čovjeka, poručili su iz najvišeg rukovodstva SDS i PDP.

 

– Suština naše politike u Banjaluci biće čovjek, biće porodica. Današnji gradonačelnik i Gradska uprava izmišljaju nove simbole Grada. Da li će to biti most ili možda neka arena? Za nas je simbol Banjaluke porodica i jedino može biti porodica i ništa drugo. Čovjek i njegova porodica. Zašto? Zato što u posljednjih 4 godine, samo ove vlasti u Banjaluci, prethodne 22 godine njihove vladavine u Banjoj Luci, cijeloj Republici Srpskoj, porodica je obezvrijeđena, protjerana. Reći ću i uništena i protjerana iz ove naše zemlje i našeg grada. Ekonomski je porobljena. Danas u Banjaluci porodica je i napadnuta. Neke su napadnute na trgu. Neke su izgubile svoje kuće i zemljište, deložirane. Neki su i protjerani iz ove zemlje zbog toga što ne mogu da rade njihovi unučići i sinovi, naglasio je kandidat za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković.

 

– Jedina opcija za nas i to je pobjeda na oba nivoa, i za gradonačelnika i za skupštinsku većinu u Gradu Banjaluka. Ne bježimo od te odgovornosti. Draško ima najveću odgovornost. Ja znam da on može da iznese taj teret, ali i na svima nama koji ćemo biti kandidati na listama je jednaka odgovornost, rekla je potpredsjednik PDP i poslanik u NS RS, Jelena Trivić.

 

– Mislim da imamo pravog kandidata koji zna šta je potrebno ovom gradu. Ne samo sloboda, nego i vizija, kako bi sutra u prvom mandatu ili drugom imali evropsku Banjaluku koju Republika Srpska zaslužuje. Ja vjerujem da ćemo pod vođstvom Draška Stanivukovića to i imati, istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

 

– Ovim šaljemo poruku koliko nam je stalo da ovaj, možda jedan od najvažnijih predizbornih događaja pokaže našu odlučnost, našu hrabrost i što je najvažnije našu sabornost. Da idemo u pobjedu u Banjaluci, ali i u Novom Gradu, u Trebinju, i u Prijedoru i svakom dijelu Republike Srpske, naglasio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

 

 

Prije potpisivanja koalicionog sporazuma, aktivisti SDS i PDP formirali su kolonu od 30-ak automobila Golf 2 i sa stranačkim obilježjima prošli kroz nekoliko banjalučkih ulica. To je bio svojevrstan odgovor aktuelnom gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću koji je nedavno rekao da je “SDS u Banjaluci poput Golfa dvojke”.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *