CIK potpisao ugovor o štampanju glasačkog materijala

Aktuelno

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar potvrdio je da je Pravobranilaštvo BiH dostavilo pozitivno mišljenje na okvirni ugovor između CIK-a i kompanije “Unioninvestplastika” iz Sarajeva kao odabranog ponuđača za štampanje glasačkih listića, nakon čega je potpisan ugovor sa tom firmom.

 

Bakalar je potvrdio da je juče potpisan konačni ugovor između CIK-a i firme “Unioninvestplastika” i naveo da je posao štampanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM s PDV-om, dodijeljen toj firmi.

 

– Sada bi trebalo da uslijedi prvo faza nabavke papira od podugovarača i potom štampanje glasačkih listića za predstojeće lokalne izbore u BiH planirane za 15. novembar. Samo štampanje listića zavisiće od dinamike nabavke papira, rekao je Bakalar.

 

On je rekao da se proces štampanja glasačkih listića odvija u etapama i da se prvo štampaju listići za slanje poštom biračima izvan BiH, što bi se trebalo realizovati krajem septembra.

 

On je naveo da bi ovogodišnji lokalni izbori trebalo da budu održani, kako je i planirano, 15. novembra u cijeloj BiH i 20. decembra u Mostaru, ukoliko se ne dogode neke nepredviđene situacije u vezi s epidemijom virusa korona.

 

Kancelarija za razmatranje žalbi odbila je prije nekoliko dana žalbu na odluku CIK-a o izboru ponuđača za štampanje glasačkih listića čime su se stekli uslovi za potpisivanje ovog ugovora.

 

Podnosilac žalbe bila je grupa ponuđača – “Atlantik” iz Banjaluke i kompanije “Igepa bh” i “Farma prom” iz Sarajeva.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *