Vučić dolazi u Sarajevo sa 10.000 doza vakcina

Aktuelno

-Dolazim sutra u Sarajevo, na aerodrom. Želim da donesem nešto što pripada svim našim balkanskim narodima, rekao je za “Avaz” predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

– Nije važno ko je nabavio vakcine, zato što je to važno za zdravlje građana. Mislim da to može da pomogne u Bosni i Hercegovini svim ljekarima prije svega, koji rade u crvenoj zoni i nekim starijim ljudima. Donosimo sutra 5.000 doza vakcina. Znači, ukupno 10.000 doza AstraZenece vakcina – ističe Vučić.

 

Predsjednik Srbije kazao je sarajevskom listu, da će doći samo na sarajevski aerodrom i vakcine predati domaćinima, Miloradu Dodiku, Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.

 

– Moja poruka svim ljudima u BiH je da mi o sebi zajedno moramo da brinemo mnogo više. Jer kada smo zajedno, onda sve možemo da postignemo, a ne da se stalno svađamo i prepiremo i da drugima damo da nama upravljaju, a tada ne dobijemo ništa. Lijepo je što se svima drugima zahvaljujemo, koji nam nerijetko daju mrvice sa stola. Ja mislim da je najvažnije da se mi okrenemo budućnosti, da se mi okrenemo sebi – poručio je predsjednik Srbije.

 

On je naglasio da smo jedni drugima najpreči.

 

– Da pokušamo zajednički da rješavamo sve probleme. To je moja poruka. Ja sam Srbin, od oca i majke, Srbina i Srpkinje, ali jednako ovo želim svakom Bošnjaku, svakoj Bošnjakinji, kao i svakom Hrvatu i svakoj Hrvatici. Jer kada smo mi zajedno, kada mi radimo zajedno za dobrobit svih nas, i svih naših ljudi, onda smo nepobjedivi i mnogo snažniji i jači nego što smo danas – poručio je Vučić u intervjuu sarajevskom listu.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *