DIREKTORI PODILAZE ŠEFOVIMA PARTIJA
SNSD i NPS u Dubici zloupotrebljavaju javne resurse u kampanji!

Aktuelno Društvo

Vladajuće stranke u Kozarskoj Dubici, SNSD i NPS, grubo krše Izborni zakon koristeći imovinu lokalnih javnih preduzeća u izbornoj kampanji.

 

Na nosačima bilborda, koji su u vlasništvu Vodovoda i Elektrokrajine, postavljeni su veliki plakati Milorada Dodika, Željke Cvijanović i Darka Banjca.

 

Bilbord na kojem su Darko Banjac, nosilac liste NPS za NSRS i kandidatkinja ove stranke Bobana Ćibić, nalazi se Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, u krugu preduzeća “Vodovod” AD Kozarska Dubica, na čijem je čelu Željko Dragičević, kadar Banjčevog NPS-a.

 

Drugi bilbord je 100 metara dalje i na njemu su kandidati SNSD za inokosne funkcije, Željka Cvijanović i Milorad Dodik, a nalazi se u krugu terenske jedinice Elektrokrajine.

 

 

Oba bilborda su u vlasništvu preduzeća u čijim dvorištima se nalaze. Budući da izdavanje oglasnog prostora nije na listi zakonom propisanih djelatnosti ovih preduzeća, može se zaključiti da su direktori ličnom odlukom pogodovali svojim partijama ustupajući im nosače reklama tokom izborne kampanje.

 

Zanimljivo je da je na čelu TJ “Elektrokrajina” Kozarska Dubica Nikola Janković, koji je bio predsjednik OO NDP u Dubici i kandidat te stranke za odbornika na Lokalnim izborima 2020. Tada su ga nadzorne kamere snimile kako iznosi vreće sa glasačkim materijalom na jednom biračkom mjestu, a protiv njega su podnesene i krivične prijave zbog falsifikovanja izbornog rezultata.

 

Iz OO SDS Kozarske Dubice ističu da su podnijeli prijave zbog kršenja izbornih pravila i zloupotrebe javnih resursa u kampanji. Predsjednik SDS u Kozarskoj Dubici Nikola Zlojutro javno je osudio ovakvo ponašanje vladajućih partija.

 

Nikola Zlojutro, predsjednik OO SDS K. Dubica

 

– Vladajuća većina nastavlja da krši Izborni zakon i zloupotrebljava javne institucije u Kozarskoj Dubici. Podnijeli smo prijave nadležnim institucijama i očekujemo odgovarajuće sankcije. Nadamo se da će se nakon promjena na izborima 2. oktobra ovakva loša praksa definitivno biti prekinuta, rekao je Zlojutro.

 

Prema navodima medija, predsjednik NPS-a i narodni poslanik Darko Banjac, koji je i v.d. direktora Banje „Mlječanica“, otkad je na čelu ove ustanove potrošio je desetine miliona maraka. Kreditna i sredstva Vlade RS sada će se potrošiti i na fudbalske i teniske terene, a procijenjena vrijednost radova je 4,5 miliona maraka. Portal PratimoTendere je ovu nabavku ocijenio rizičnom i dodijelio joj žutu zastavicu.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *