DODIK na RTRS: OBA je za nas neprijateljska organizacija! (VIDEO)

Aktuelno

Predsjednik RS Milorad Dodik ističe da se ne plaši Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH i njenog šefa Osmana Mehmedagića Osmice, za kojeg tvrdi da je bio čovjek od najvećeg povjerenja Alije Izetbegovića.

Dodik je gostujući na RTRS rekao da OBA za Republiku Srpsku predstavlja neprijateljsku organizaciju i dodao da postoje dokumenti u kojima se vidi da OBA prati rukovodstvo Srbije, što je nedopustivo.

-Znam da i mene obrađuju, stalno me prate u pokušaju da me diskriminišu, kriminalizuju, rekao je Dodik u sinoćnjem intervjuu za magazin Pečat RTRS.

Dodik tvrdi da je Osmica ratni bezbjednjak Alije Izetbegovića, koji je, kada je umirao, poručio svom sinu Bakiru da čuva Osmicu i da ga je Bakir i postavio u tu obavještajnu službu.

-Ovaj je pretjerao, pokušava da obezbijedi samo uticaj bošnjačke strane. Mi nemamo nikakvu saradnju s njima, oni su za nas neprijateljska organizacija, samo rovare i gledaju kako će u Republici Srpskoj napraviti nešto loše, rekao je Dodik.

Predsjednik RS je naglasio da svi u OBA – Srbi, Hrvati, Bošnjaci, rade na istom zadatku, jer Srbi tamo i ne postoje, to je, kako je rekao, podanička komponenta.

Dodik tvrdi da je Osmica, za kojeg je nemoguće očekivati da nije znao gdje se nalaze jame oko Sarajeva u kojima su ubijani Srbi, prihvatljiv Savezu za promjene.

-Nije moguće očekivati da takav čovjek koji je radio u ratu to što je radio sada odjednom bude objektivan, rekao je Dodik na RTRS.

{youtube}4e1O4ZgbJ-Y{/youtube}

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *