Banjaluka: Pres konferencija o saradnji RTRS i Gorana Suvare

Aktuelno

Na konferenciji za novinare koju je za danas u 11.55 ispred zgrade RTRS najavio Boris Grujić, jedan od svjedoka saradnje RTRS-a sa Goranom Suvarom, novinarima će biti saopštene ekskluzivne informacije o rukovodstvu i uredništvu Javnog RTV servisa Republike Srpske.

Grujić je još ranije najavio da će progovoriti o kriminalu na RTRS-u, o neprofesionalnom i nekompetentnom menadžmentu, izvlačenju novca kao i o „spinovanjima, konstrukcijama, podmetanjima i tendencioznom izvještavanju u informativnom programu“.

Nakon što je odlučio da o svemu javno progovori, Boris Grujić se našao na udaru policije, koja ga je saslušala na osnovu anonimne prijave, za koju tvrdi da je najvjerovatnije i došla iz RTRS-a.

Boris Grujić je svjedok saradnje RTRS-a sa Goranom Suvarom, odbjeglim robijašem sa kojim su vlasti RS pregovarale, njegovih susreta sa ministrima u Vladi RS, ali i novinarima i urednicima RTRS-a.

Goran Suvara je u oktobru 2015. godine posredstvom RTRS tvrdio da mu je SDS platio 50 hiljada EUR za tajno snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića o tome kako je Milorad Dodik prao novac ulažući 15-20 miliona u izgradnju poslovne zgrade Grand trejda. Suvara je, prema vlastitom priznanju, snimio razgovor i primio novac koji mu je stigao u Srbiju zajedno sa ekipom RTRS.

Klub poslanika PDP-a u NSRS u petak je zatražio od Vlade RS i Upravnog odbora RTRS hitno dostavljanje informacije o poslovanju RTRS-a, zaključno sa 30. junom ove godine.

Istinito saznaje da je sjednica UO RTRS, na kojoj će biti razmatran izvještaj o poslovanju, zakazana za 31. juli, nakon povratka predsjednice UO Dare Cvijetić i njenog zamjenika Adila Bajramovića sa godišnjeg odmora.

Ranije smo objavili da je predsjednik RS Milorad Dodik od Upravnog odbora zatražio hitnu smjenu generalnog direktora RTRS Draška Milinovića.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *