SDS: I sam Kim Džong Un zavidi Dodiku na kontroli RTRS-a!

Aktuelno

Najnovije saopštenje SNSD-a najbolja je potvrda da tzv. Javni servis nije ništa drugo do partijski megafon vladajuće stranke koji služi za prljavu propagandu kakva je viđena još samo u Sjevernoj Koreji, a kojoj je svojstveno gebelsovsko fabrikovanje laži i konstrukcija, navodi se u saopštenju SDS-a.

Iz srpske demokratske stranke navode da “već godinama SNSD i njihova fabrika laži – RTRS uporno ponavljaju laži o Sorošu, obojenim i narandžastim revolucijama kako bi diskreditavali opoziciju i skrenuli pažnju građana i javnosti sa organizovanog kriminala, finansijskog kolapsa i ogromnih problema u Republici Srpskoj”.

– Kažu da i sam Kim Džong Un zavidi Dodiku na zloupotrebi medija i potpunoj diktatorskoj kontroli nacionalne televizije, a urednici RTRS samo treba da svežu punđu i nadmaše čuvenu Ri Čun Hi, narodnu spikerku sjevernokorejskog Dnevnika, kaže se u saopštenju SDS.

Iz SDS podsjećaju da su sudovi već donijeli presude i kaznili režimske medije zbog ranijih izmišljotina i lažnih vijesti o tobožnjem finansiranju opozicije od strane Soroša, ističu u SDS i navode da će “SNSD-u i RTRS-u priuštiti zadovoljstvo da svoje navode dokažu na sudu”.

– Kvazipatriotama iz SNSD-a poručujemo da je predaja građe iz najvećeg srpskog stratišta Jasenovca pokazala ko su izdajnici, kao i sramotni politički pakt SNSD-a sa HDZ-om i Dodikova uporna borba za hrvatske interese. Zato nas neće mnogo iznenaditi ako RTRS uskoro uživo bude prenosio koncert Tompsona i proslavu „Oluje“ sa vrhom HDZ-a u prvim redovima, ističu iz SDS.

Iz najveće opozicione stranke pozivaju Milorada Dodika i SNSD da sankcionišu svoje poslanike koji su glasali za osnivanje Suda i Tužilaštva BiH, i da kažu koje je nadležnosti Nikola Špirić vratio tokom osmogodišnje vladavine Savjetom ministara i četverogodišnjeg predsjedavanja Predstavničkim domom.

– Osim prenesenih nadležnosti, iza Špirića i SNSD-a u Savjetu ministara zatekli smo samo kriminalne ugovore i namještene tendere SNSD-ovim tajkunima. Pravi razlog dreke SNSD-a i RTRS-a i jeste procesuiranje ovih afera, tvrde u SDS-u.

Srpska demokratska stranka ističe da je u najtežim vremenima stvarala Srpsku radio televiziju, koju je Dodik pod pritiscima Zapada i Federacije 1999. godine preimenovao u RTRS i da zbog toga ima posebnu odgovornost i obavezu da oslobodi nacionalnu televiziju “od zloupotreba i kontrole od strane jedne partije i jednog čovjeka, kako bi RTRS ponovo postao istinski Javni servis svih građana”.

– Režimska gebelsovska propaganda ne može sakriti činjenicu da je Draško Milinović pod dirigentskom palicom SNSD-a potpuno finansijski uništio RTRS, čije su obaveze trenutno za 4 miliona maraka veće od ukupne imovine RTRS-a. Zato još jednom pozivamo Draška Milinovića da javnosti kaže kako je za kratko vrijeme stekao penthaus, luksuzna vozila i ostalu imovinu, stoji u saopštenju SDS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *