Poslanici SNSD podnose ostavke u parlamentarnim komisijama

Aktuelno

Svi poslanici SNSD-a u PS BiH podnijeće ostavke u parlamentarnim komisijama, najavio je Nikola Špirić, nakon sjednica Izvršnog odbora SNSD-a.

Sastanku koji je održan u Palati RS u Banjaluci prisustvovali su lider SNSD-a Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i ostali visoki funkcioneri stranke.

Špirić je u obrazloženju odluke SNSD-a rekao da su predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i SDS pokušali nametnuti “svoj Mehanizam koordinacije” ali da to nisu uspjeli.

– Ovaj sada koji su usvojili ne žele poštovati i isključivi krivci zašto nije potpisan ugovor o Transportnoj zajednici su Šarović i Zvizdić. SNSD nema ništa protiv tog sporazuma, ali hoćemo da se ispoštuje Mehanizam koordinacije. Republika Srpska jedina ima vertikalni kapacitet da nosi evropske procese. Ministri iz SDS-a i PDP-a ne odgovaraju nikome, rade u ličnom interesu, a ne u interesu entiteta iz kojeg dolaze, rekao je Špirić.

Kazao je i da je Savez za promjene instrumentalizovan u vođenju specijalnog rata protiv institucija Republike Srpske.

“Prvi put u istoriji postojanja institucija predstavnici SDS-a i PDP- pozivaju da se sankcionišu institucije RS. Ostaće sramna izjava ministra koji je rekao da podržava odluku RAK-a da kazni javni servis. Mislimo da je Savjet ministara osuđen dalje da radi onako kako je radio”, rekao je Nikola Špirić na konferenciji za medije u Banjaluci.

Špirić je prije dva dana smijenjen u Predstavničkom domu PS BiH sa mjesta predsjednika Komisije za nadzor OBA BiH zbog zloupotrebe ovlađženja. Poslije njegove smjene ostavku u komisiji podnio je i Sredoje Nović (SNSD), delegat u Domu naroda PS BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *