Gojko Kličković bi da sjedi na dvije stolice!?

Aktuelno

Gojko Kličković, jedan od osnivača SDS-a i bivši premijer Republike Srpske, ovih dana se pojavio u javnosti kao promoter nove stranke – Prve SDS, iako je u početku bio kritičar te ideje zastupajući jedinstvo unutar SDS.

– Neko kaže vi ste Dodikovi, neko Vukotini, ali nismo ničiji. Da možemo sa Dodikom, već bismo išli, a da možemo sa Vukotom, ne bismo odlazili, kazao je Kličković na pres konferenciji u Banjaluci na kojoj je zajedno sa Rajkom Papovićem najavio skoro osnivanje Prve SDS.

Papović je na toj konferenciji iznio tvrdnju koja ne stoji, barem kada je riječ o Kličkoviću.

– Nevaljali sinovi SDS-a nikada nisu osnivačima dali mogućnost da budu vraćeni u stranku, rekao je, između ostalog Papović.

Gojko Kličković se vratio u SDS nakon što ga je 2010. Sud BiH oslobodio optužbe za ratne zločine, što je potvrdilo i Apelaciono vijeće tog Suda 2013. godine.

U međuvremenu, bio je kandidat za predsjednika SDS 2011. godine i protivkandidat Mladenu Bosiću, a na lokalnim izborima 2012. izabran je za načelnika Krupe na Uni. U trci za još jedan načelnički mandat 2016. izgubio je od Mladena Kljajića iz DNS osvojivši samo 386 glasova.

U jednoj od objava na Fejsbuku iz juna ove godine, Kličković je čak javno kritikovao najavu osnivanja Prve SDS, zagovarajući jedinstvo unutar SDS.

-Vidim, počele su opet priče o novoj frakciji SDS-a (Prva SDS), koju vjerovatno kreiraju neki režimski mediji, opet uplićući i mene u priču. Ja svakako ne želim raskole u SDS-u, niti radim na tome, naveo je Kličković na FB.

Zašto je u međuvremenu okrenuo ploču, izbrisao objavu sa FB profila i ušao u Inicijativni odbor za osnivanje Prve SDS, još nije javno objasnio.

Kličković je, inače, zvanično još predsjednik OO SDS Krupa na Uni iako je, nezvanično, najavio istupanje iz te stranke na Vidovdan ove godine.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *