Dodik zvao Govedaricu i Borenovića da smiri situaciju

Aktuelno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jutros je razgovarao telefonom sa liderima opozicije u pokušaju da smiri situaciju nastalu oko blokade rada Narodne skupštine RS.

Dodik je, kako saznaje BN televizija, prvo pozvao predsjednika SDS Vukotu Govedaricu, a potom i predsjednika PDP Branislava Borenovića.

Od opozicionih lidera, Dodik, koji je i predsjednik SNSD, tražio je da da se ne ometa rad institucija Republike Srpske, čime su se složili Govedarica i Borenović uz konstataciju da rad nstitucija RS treba da se odvija po zakonu i ustavu.

Opozicija je nastavila da, stojeći na mjestu gdje se nalazi skupštinsko rukovodstvo, blokira rad Narodne skupštine, objašnjavajući to rade jer najviši zakonodavni organ u RS ne radi po zakonu i ustavu.

Blokada rada skupštine traje od sinoć i neće biti prekinuta dok se ne stvore uslovi za demokratski i zakonit rad Parlamenta RS, najavili su iz opozicije.

Skidanje revizorskih izvještaja sa dnevnog reda skupštinskog zasjedanja je bio glavni okidač opoziciji da prekinu rad parlamenta po diktatu skupštinske većine koju predvodi SNSD.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *