Borenović: Oslobađanjem Orića ulazimo u fazu nepovjerenja u pravosuđe

Aktuelno

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović ocijenio je da odluka Suda BiH – kojom je nekadašnji komandant takozvane Armije BiH Naser Orić oslobođen optužbe za zločine nad srpskim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine, pokazuje da se ulazi u fazu potpunog nepovjerenja u pravosudne institucije.

“Ova odluka pokazuje da ulazimo u jednu fazu potpunog nepovjerenja u institucije koje trebaju da čuvaju i štite istinu”, rekao je Borenović.

On je dodao da je sramotno da je čovjek koji je kriv i odgovoran za stradanja ogromnog broja Srba danas oslobođen.

“Pravda je možda spora, možda nije u datom momentu dostižna, ali smo ubijeđeni da će pravda kad-tad dobiti pravni i normalni epilog”, istakao je Borenović.

On je osudio ovakvu odluku Suda BiH, koju smatra skandaloznom.

Sud BiH oslobodio je danas prvostepeno komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.

Orića i Muhića optuženica je teretila da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba – Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *