Krnja skupština nastavila sa radom, opozicija napustila zgradu

Aktuelno

Skupštinska večina odbila je zahtjeve poslanika opozicije da se vodi rasprava o dešavanjima na prošlom, krnjem zasjedanju, kao i stavljanje van snage odluke o razrjšenju glavnog revizora, kao i o ulozi MUP RS na prošlom skupštinskom zasjedanju. 

Nakon glasanja šef poslaničkog kluba SDS Vukota Govedarica je rekao da opozicija neće učestvovati u radu skupštine zbog kršenja poslovnika i nemogućnosti da se najviši zakonodavni organ vrati u okvire zakona o ustava. Nećemo izaći iz sale, ali nećemo učestvovati u raspravama”, kazao je Govedarica u ime opozicionih stranaka.

Predsjednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović nije imao većinu od 42 poslanika, koliko mu je potrebno za odluku, kada je izrekao mjeru udaljavanja poslanicima opozicije, prenosi BN.

Pošto su poslanici opozicije prišli radnom stolu skupštinskog rukovdstva i iza njih stali sa pištaljkama u ustima, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović je dao puzu od pola sata.

U zgradu Narodne skupštine iza 20.00 časova stigli su premijerka Željka Cvijanović i predsjednik RS Milorad Dodik. Dodik, Cvijanović, kao i direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum bili su na kratkim konsultacijama kod Čubrilovića.

Cvijanovićka i Dodik potom su sišli u skupštinski restoran, odakle su nadgledali novonastalu situaciju.

Prilaz maloj sali gdje je nastavljena “krnja” sjednica Parlamenta poslanicima opozicije nije omogućen, a ne dozvoljavaju im ni da ulože žalbu na izrečenu kaznu udaljavanja sa sjednice.

Skupštinska većina nastavila je sa radom i, nezvanično, planiraju da rade dok ne završe 22. sjednicu. Poslanici opozicije napustili su zgradu Narodne skupštine nešto prije ponoći.

BN/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *