Dodik izvrijeđao Bosića: Radi se o jednom frustriranom i nedorečenom političaru!

Aktuelno

Predsjednik RS Milorad Dodik oštro je reagovao na izjave predsjedavajućeg Predstavničkog doma Mladena Bosića, koji je nedavno u Parlament BiH uputio Deklaraciju o budućoj trasi puta Beograd-Sarajevo preko Brčkog i Bijeljine.

Dodik tvrdi da Bosić, insistirajući da trasa budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo ide preko Brčkog i Bijeljine umjesto preko Višegrada i Pala, radi protiv Republike Srpske.

-Usvojen je planski dokument koji govori da je trasa puta na relaciji Višegrad-Pale, prioritet za Republiku Srpsku. Pa čak i sa Srbijom, ako ste mogli da primijetiti, kada smo razgovarali sa predsjednikom Vučićem, on je na jedan indirektan način rekao da je to prioritet i za Srbiju, ta trasa puta. I onda se nađe neki Bosić koji liječi svoje frustracije i svoje gubitke na izborima, svoj odlazak sa političke scene, i pokušava da bude bitan, rekao je Dodik.

Bosić odgovara da se deklaracija koju je predložio odnosi na kriterijume za utvrđivanje buduće trase auto-puta i da to moraju biti broj korisnika, privredna povezanost i ekonomska isplativost.

-Tražim od Republike Srpske i BiH da zastupa svoje interese, odnosno interese koji će biti najveći interesi građana Republike Srpske, a to je svakako ovaj dio koji ide preko Bijeljine i Brčkog prema Tuzli i Sarajevu. Taj dio bi bio korišten i kao dio auto-puta Banjaluka-Beograd, i tu mogu da se složim sa Miloradom Dodikom, da prioritet treba da bude auto-put Banjaluka i Beograd i da ga napomenem da bi dionica tog auto-puta morala da ide preko Brčkog i Bijeljine i da bi izgradnja tog dijela auto-puta, zbog povezivanja Beograda i Sarajeva bila velika ušteda za RS, naveo je Bosić.

Bosićeva izjava u kojoj je podsjetio da je SDS 2015. godine upozoravao na štetnost donošenja odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH za čije provođenje nema uslova niti podrške, naljutila je Dodika.

– Što se tiče Bosića i njegovih gluposti, radi se o jednom frustriranom, nedorečenom političaru koji je izgubio sve izbore na kojima se pojavio i sada je osjetio neku priliku da možda može nešto da se vrati, ali mislim da se ne sviđa ovom narodu, da je luzer koji je u političkom životu promašio sve što je uradio, rekao je Dodik.

Bosić uzvraća da ga ne ljute Dodikove uvrede jer zna da je on mentalno obolio od PTSP-a, za šta ima i sudsku potvrdu, i da Dodik govori u strahu od poniženja zbog povlačenja odluke o referendumu.

– Čuo sam da me je predsjednik RS najcrnje napao, povodom izjave da će pobjeći u Rusiju kao što je Pudždemon pobjegao u Belgiju, ali ja mu ne zamjeram, jer sam vidio da posjeduje potvrdu o PTSP sindromu i vjerovatno je pod uticajem takvog stresa i nastupio na način kako to ne priliči jednom predsjedniku Republike Srpske, odgovorio je Bosić.

Narodna skupština Republike Srpske, na prijedlog klubova poslanika SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije, u ponedjeljak bi trebalo da poništi odluku o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, koja je na prijedlog predsjednika RS Milorada Dodika usvojena 2015. godine.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *