Vasić: Dodik opet napravio neki dil sa Tužilaštvom BiH?

Aktuelno

Vrlo je simptomatično da je sud obavijestio Dodika o prisluškivanju nedugo nakon njegove odluke o povlačenju referenduma čijim donošenjem je pokazao politički kukavičluk, ističe Vasić.

Poslednje izjave Milorada Dodika u kojima tvrdi da je najprogonjeniji čovjek u zemlji samo su još jedna u nizu njegovih prevara kojima u isto vrijeme pokušava da od sebe napravi narodnog heroja i najveću žrtvu, navodi se u saopštenju potpredsjednika SDS-a Kostadina Vasića.

Vasić ističe da je realnost sasvim drugačija i da je “građanima jasno da je Milorad Dodik kreator svih podjela u srpskom narodu i najveći saradnik pravosudnih organa Bosne i Hercegovine”.

Vasić podsjeća da je po Zakonu o krivičnom postupku svaki sud dužan da nakon provođenja mjere, a ukoliko nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice, obavijesti lice kome je bila uzrečena mjera o prisluškivanju.

– Sud obavještava lice pod sumnjom nakon što prođe vrijeme određeno za prisluškivanje, navodi Vasić. Vrlo je simptomatično da je sud obavijestio Milorada Dodika o prisluškivanju nedugo nakon njegove odluke o povlačenju referenduma čijim donošenjem je Dodik pokazao politički kukavičluk i svoju stvarnu brigu o Srbima kojima se sudi pred Sudom BiH, ističe Vasić.

On postavlja pitanje: Da li je Dodik opet napravio neki dil sa Sudom BiH i Tužilaštvom BiH trgujući referendumom kao što je to uradio 2011. godine kada je predmet izgradnje „zgrada Vlade“ prebačen iz nadležnosti Tužilaštva BiH na Okružno tužilaštvo Republike Srpske?

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *