Ko je predsjednik sa najvećom platom?

Autori

Sjećate ga se sa skupova protiv građevinske mafije u Picinom parku, ili sa skupova na kojima se kleo u Čavića. Prije toga se kleo u Ivanića. Sad se kune u Igora Radojičića.

Pitate se ko su ljudi u Republici Srpskoj koji imaju platu preko pet hiljada maraka, a plaćeni su iz budžeta, odnosno, plaćaju ih građani?!

Naravno, prvi vam na pamet padne Dodik. Predsjednik Republike. Na izborima je dobio oko 300.000 glasova. Neki će reći da tako i treba, jedan je predsjednik. Ima logike.

Ali, ima još jedan predsjednik koji ima veću platu. Dobio je na izborima 150 puta manje glasova od Dodika. Te glasove je izdao, a nagrađen je. Nije ostao istrajan u opozicionoj borbi. Slično je bilo i sa njegovim fakultetom. Upisao je državni, Pravni fakultet i vidio da treba učiti i uložiti trud da bi dobio zvanje, pa se prebaco na privatni falultet. I preko noći dobio diplomu.

Njegov (ne)rad je plaćen koliko i rad trojice hirurga. Znate li šta za ljudski život znači dobar hirurg? Ali, nema para.

Radnica u tekstilnoj industriji radi za 350 maraka. Pravimo humanitarne akcije da pomognemo višečlanim porodicama. Nema para.

Invalidima trebaju proteze. Nema para. Svaki dan cujemo da će otpuštati na Željeznicama. Nema para.

Za “našeg” predsjednika – ima. Još slušamo da hoće da postavi i gradskog menadžera.

Drugi potpredsjednik Skupštine Grada Banjaluka, predsjednik Skupštine grada, njegov šef kabineta i gradski menadžer kostaće Banjaluku oko 800.000 maraka za četiri godine mandata.

Inače, predsjednik koji ima veću platu od Dodika je Zoran Talić, predsjednik Skupštine Grada Banjaluke.

Sjećate ga se sa skupova protiv građevinske mafije u Picinom parku, ili sa skupova na kojima se kleo u Čavića. Prije toga se kleo u Ivanića. Sad se kune u Igora Radojičića. Očigledno zbog plate od 5.500 maraka.

Da li je to normalno za za bilo koje, pa i ovo naše društvo?

P.S.
Znam da mnogima smetaju moji istupi. Nekima se ne sviđa prezime, nekima se ne sviđa stranka. Lažu da sam dobio stan, auto, posao…
Neka i dalje nastave, jer i ja ću nastaviti da pričam i radim ono što sam radio zadnjih nekoliko godina. Ne odustajem kao neki. Jer, bitno je ne odustati, počevši od fakulteta pa nadalje.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *