Skupština svojila rebalans budžeta

Ekonomija

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku rebalans budžeta Srpske za ovu godinu, koji je za 87 miliona KM viši i pretežno je usmjeren na investicije.

Budžet bez rebalansa iznosio je 3,3 milijarde KM, a opozicionati su glasali protiv rebalansa. Poslanici su po hitnoj proceduri usvojili i Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za ovu godinu, koji obezbjeđuje izvršenje rebalansa budžeta.

Narodna skupština RS usvojila je odluku o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2018. godinu, kojom se vrši izmjena maksimalnog iznosa dugoročnog zaduživanja Srpske za ovu godinu sa 477 000 000 KM na iznos do 540 126 000 KM.

Usvojen je Zakon o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske po hitnom postupku, radi usklađivanja sa zakonima o gradovima Bijeljina, Prijedor, Trebinje, Doboj i Zvornik kojima su te lokalne zajednice stekle status grada.

Po hitnom postupku usvojen je Zakon o izmjeni Zakona o privatizaciji državnih stanova, kojim je predviđeno da rok za zaključivanje ugovora o otkupu stanova bude pomjeren sa 30. juna ove na 30. jun 2020. godine.

Prihvaćena je informacija o provedenoj proceduri javne nabavke putem konkursa za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina.

Narodna skupština imenovala je Etički odbor, čiji će predsjednik biti Dušica Šolaja iz SNSD-a. Imenovano je i radno tijelo za nadzor nad prikupljanjem i raspodjelom sredstava Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, a predsjednik tog tijela biće Želimir Nešković iz SDS-a.

Nakon glasanja, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad 27. posebne sjednice.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *