Trgovine Cesar's u BiH nelegalno koriste ime ovog poznatog brenda

BIH Ekonomija

Kompanija Elpa Group iz lstanbula koju zastupa direktor Murat Ince i koja je vla snik brenda Cesar's obavještava bosanskohercegovačku javnost da trgovine Cesar's u BiH nelegalno koriste ime brenda Cesar's čime dovode javnost u zabludu i krše zakone.

– Brend Cesar's je vlasništvo firme Elpa Group iz lstanbula. Brend Cesa r's u BiH postoji već deset godina i u jednom trenutku bio je pod franšizom. Kako je vlasnik franšize prije dvije godine u Cesar's trgovine ubacio trećerazredni no name brend te ga predstavljao kao podbrend Cesar'sa, odlučili smo ukinuti franšizu te Cesar's vratiti na tržište BiH pružajući potrošačima ono što su i platili. Sa vlasnikom franšize pokušali smo na civiliziran način iskomunicirati skidanje tabli Cesar's te u konačnici prestanak korištenja našega loga na bilo kakvim reklamnim materijalima, uključujući i socijalne mreže, kazao je Ince.

Kompanija Elpa bila je spremna bez traženja bilo kakvih naknada štete završiti priču sa franšizerom. Pravnu zaštitu tražili su nakon što se franšizer na sve zahtjeve oglušio.

– Nama je važno da upoznamo potrošače da trenutno na bosanskohercegovačkom tržištu ne postoji Cesar's niti Cesar's predstavlja marku koja je osvanula kao nova kampanja po bilboardima (Cesar's presents White Mountains). Ta marka je nama nepoznata, Cesar's ni na koji način s tom markom nije povezan i ne želimo da se varaju potrošači niti da se urušava ugled brenda Cesar's, poručio je Ince.

Spomenuti franšizer trenutno ima radnje u BBI Centru u Sarajevu, u Mepasu u Mosta ru te u Zenici i Banjoj Luci. lz Elpa Group poručuju da će Cesar's u punom sjaju uskoro ponovo otvoriti vrata svojih poslovnica o čemu će potrošači biti pravovremeno obaviješteni.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *