Banjaluka: Rok za most u Česmi kraj novembra

Društvo

Izgradnja mosta preko rijeke Vrbanje u naselju Česma teče prema planu, a kako kažu iz “Prijedor puteva”, koji su izvođač radova, radovi bi mogli biti okončani i prije predviđenog roka, a to je 9. novembar.

“Trenutno radimo izradu glavnih nosača za treće polje. Kada se to montira, onda se radi ostatak kolovozne konstrukcije na mostu i radi se priprema za izgradnju pristupnih saobraćajnica”, rekao je Radenko Crnogorac, direktor preduzeća “Prijedor putevi”.

Novi most kod “Incela” niče petnaestak metara nizvodno od postojećeg, koji je pretrpio znatnu štetu u poplavama. Biće širok deset metara i sastojaće se od kolovoza širine 6,6 metara i obostranih trotoara širine dva metra. Dužina je 75 metara. Ugovorena vrijednost radova je 1,74 miliona maraka, a finansiraju ih Gradska uprava i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Mještani Česme kažu da je dobro što će uskoro dobiti novi mosta, ali i dalje ponavljaju da im je prioritet bio most kod “Vitaminke” jer bi im skratio dolazak do centra grada.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *