Biće utvrđen uzrok slijeganja tla u Srpskim Toplicama

Društvo

U Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama, na mjestu na kojem se krajem prošlog mjeseca tri puta aktiviralo klizište, koje je bez vode ostavilo pet naselja, biće urađena analiza tla, dogovoreno je na sastanku predstavnika “Puteva RS” i “Vodovoda” o tom problemu.

Nenad Nešić, v.d. direktora preduzeća “Putevi RS”, kazao je da je na sastanku dogovoreno da se uradi analiza tla, odnosno geomehanička analiza tla.

“Analiza se radi kako bi se utvrdio stvarni uzrok slijeganja tla na ovom mjestu. Nakon što dobijemo rezultate analize, naše preduzeće će pristupiti izvođenju radova iz domena svoje nadležnosti”, istakao je Nešić.

Zoran Popović, v.d. direktora “Vodovoda”, potvrdio je da su se dogovorili s “Putevima RS” da oni obave svoj dio posla, odnosno da urade geomehanička istraživanja.

“Kada oni završe svoj dio obavijestiće nas šta ćemo dalje, jer se radi o magistralnom putu i oni su nosioci projekta, a mi se s njima zajedno uključujemo u projekat”, pojasnio je Popović i dodao da se na tom mjestu i dalje saobraćaj odvija jednom trakom.

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića krajem prošlog mjeseca tri puta su ostajali bez vode zbog aktiviranja tog klizišta.

nezavisne.com

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *