Banjaluka: Počela popravka pješačkog mosta u Priječanima

Društvo

Ekipe “Prijedorputeva” započele su radove na popravci pješačkog mosta preko rijeke Vrbas u Priječanima, u nastojanju da ovu komunikaciju osposobe za bezbjedan prelaz poslije prvobitno, loše izvedene rekonstrukcije mosta.

Ovo je prva faza radova, i kako su naveli u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, podrazumijeva pripremne radove u radionici, izradu čeličnih profila i ostalo.

Izvođač radova je dužan da u roku od četiri mjeseca izvrši neophodne popravke u konstrukciji mosta, kako bi on konačno bio bezbjedan za prelaz pješaka. Prelaz na ovom mostu, koji spaja Priječane i Zalužane, zabranjen je već mjesecima pošto se ispostavilo da su radovi na podizanju mosta, koji je uništen u katastrofalnim poplavama 2014. godine, loše izvedeni.

Prema projektu, radovi na rekonstrukciji obuhvataju sljedeće radove: zamjena deformisanih elemenata, ojačanje poprečnih nosača, ugradnja kosnika, ojačanje donjeg i gornjeg pojasa rešetke, montaža dodatnih dijagonala, utezanje vešaljki, te ugradnja sekundarnih stubova ograde.

Vrijednost popravke iznosi blizu 100.000 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *