Policija saslušava Stanivukovića zbog protesta majki

Društvo

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka danas su uručili poziv za saslušanje odborniku Partije demokratskog progresa Drašku Stanivukoviću nakon jučerašnjeg okupljanja nezadovoljnih majki ispred Narodne skupštine RS.

Stanivukoviću je jutros policija došla na kućna vrata, a danas će u 14.00 biti saslušan. Ističe da je ovo pokušaj policije da zaustavi sutrašnje okupljanje ispred Narodnog pozorišta RS, ali da neće odustati od zahtjeva.

– Već viđen scenario kada god je u pitanju neka veća borba i viši cilj. Zatrašivanje majki koje sutra treba da dođu pred Skupštinu RS i pokušaju se izboriti za svoja prava. Kako baš pred sutrašnje okupljanje? Vidjeli su u nedjelju da su majke odlučne u svojoj namjeri i danas to treba zaustaviti. Pozivam sve ljude da podrže ovu inicijatiu majki sutra u 10:30 ispred Narodnog pozorišta, rekao je Stanivuković za Istinito.

Stanivuković, u saradnji sa majkama iz Srpske, sutra će uputiti zvaničnu inicijativu za izmjenu prijedloga zakona o dječijoj zaštiti kako bi materinski dodatak od 405 KM mjesečno primale sve nezaposlene majke koje imaju djecu do 12, odnosno 18 mjeseci starosti, a ne samo majke beba rođenih od decembra ove godine.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *