Dodik helikopterom Vlade RS tresao šljive u svom voćnjaku!?

Društvo

Helikopter “Gazela” u vlasništvu Vlade Republike Srpske posljednjih nedjelja, zbog predizborne kampanje koja je u toku, radi punom parom.

Koriste ga tokom obilaska opština, uglavnom u stranačke svrhe, premijerka Željka Cvijanović i ministri iz vladajućeg SNSD-a, ali najčešći putnik je, bez konkurencije, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Nakon što je rukovodstvo SNSD-a prije dva dana odlučilo da prekine kampanju za lokalne izbore i svu energiju utroše za promociju referenduma zakazanog za 25. septembar, motori službenog helikoptera doslovno se ne gase, leti se širom Republike Srpske i prevozi ugledne goste.

Tako se helikopter, formalno, ne koristi za stranačke, nego za državne potrebe. No, i kada nema službenih “obaveza”, Vladin helikopter ne miruje.

Tako komšije predsjednika Milorada Dodika iz Laktaša, ali i novinari u Banjoj Luci tvrde da je “Gazela” prije nekoliko dana u niskom letu nadlijetala njegovo imanje u ovoj opštini.

Budući da je počela sezona branja šljiva, Dodik je, navodno, angažovao službeni helikopter da nekoliko puta nadleti njegov voćnjak u niskom letu i vještačkim vjetrom kojeg uzrokuju propeleri otresu ovogodišnji, inače bogati rod, njegovog šljivika.

Ovakva Dodikova dovitljivost sasvim sigurno bi oduševila i njegovog prijatelja režisera Emira Kusturicu u čijim su filmovima letjeli ljudi, ribe, životinje, escajg, ali se nije sjetio da helikopterom trese šljive!

SB

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *