Tri osobe povrijeđene u nevremenu u Banjaluci

Društvo

Tri osobe su povrijeđene u noćašnjem nevremenu koje je pogodilo Banjaluku kada je olujni vjetar, koji duva i do 100 kilometara na čas, u gradskom području čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove, rekao je portparol Gradske uprave Milenko Šajić.

Šajić je rekao da su dva lica povrijeđena kada je vjetar skinuo krov u Ulici cara Lazara, a jedna osoba je povrijeđena kada su se urušili krov i plafon u kući u Mjesnoj zajednici Karanovac.

“Lica su zbrinuta putem hitne Službe Doma zdravlja Banjaluka”, dodao je Šajić.

On je rekao da je gradski Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice imao 26 intervencija tokom noći i jutros do 7.00 časova.

Šajić je naveo da je na području grada oštećeno šest motornih vozila, porušen veći broj stabala, reklamnih sadržaja, komunalne opreme i saobraćajnih znakova.

Prema njegovim riječima, ostale intervencije uglavnom su se odnosile na uklanjanje stabala sa saobraćajnica, dvije intervencije bile su na gašenju požara u Ulici Nikole Pašića u stubištu, te kontejnera u Ulici Dragiše Vasića.

“Sve komunalne službe su na terenu i učestvuju u saniranju posljedica nevremena”, rekao je Šajić.

On je najavio da će danas u 13.00 časova biti održana i sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije kojom predsjedava gradonačelnik Igor Radojičić.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda saopšteno je da olujni vjetar duva brzinom od 80 do 100 kilometara na čas, te da će popodne i uveče postepeno slabiti na zapadu, dok se na istoku i dalje mogu očekivati olujni udari.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *