Uprkos zabrani majke došle pred NSRS

Društvo

Grupa nezaposlenih majki djece mlađe od godinu dana okupile su se danas pred zgradom Narodne skupštine RS tražeći da se amandmanski djeluje na novi Zakon o dječijoj zaštiti. Majke su se okupile na banjalučkom Trgu Krajine, jer im skup ispred Narodnog pozorišta RS nije odobren, ali su ipak održale i protest preko puta parlamenta. 

Ovaj Zakon se u po hitnom postupku, u formi prijedloga, nalazi na dnevnom redu današnje posebne sjednice Narodne skupštine RS.

Prema tim amandmanima materinski dodatak od 405KM trebale bi da dobiju sve nezaposlene majke koje imaju djecu do 12 odnosno 18 mjeseci starosti, a ne samo majke čija su djeca rođena od decembra ove godine kako to predviđa novi zakon.

Banjalučke majke su zatražile sastanak sa premijerkom RS Željkom Cvijanović kako bi joj objasnile svoje zahtjeve.

“Borimo se za budućnost svoje djece i ne tražimo ništa više od onoga što je već predviđeno novim zakonom. Pristale bismo i na manji iznos. Došle smo ovdje zbog svoje djece. Ovo nije stranački skup”, poručile su majke koje su na ovaj način reagovale i na optužbe da su u pitanju aktivistice PDP-a, s obzirom na to da je među organizatorima ovog protesta Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini Banje Luke.

“Majke su meni pisale, da se angažujem, što sam i uradio. Ja sam plaćen da radim za narod”, poručio je Stanivuković.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *