Klinici za dječije bolesti odobreno 233.415 KM za opremu

Društvo

Vlada Republike Srpske odobrila je danas 233.415 KM za pomoć Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Srpske za nabavku pet inkubatora, pet monitora i jedne centralne jedinice za potrebe Odjeljenja intenzivne njege i terapije Klinike za dječije bolesti.

Vlada je dala saglasnost za građenje objekta za potrebe ustanove socijalne zaštite Centra za specijalističke socijalne usluge “Za majku i dijete”, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske.

Ovom odlukom Vlada Republike Srpske daje saglasnost da se u Banjaluci na zemljištu u svojini Republike Srpske izgradi objekat za potrebe Centra “Za majku i dijete” čija djelatnost je od opšteg interesa za Republiku Srpsku.

Pribavljanje dokumentacije za dobijanje građevinske dozvole i izgradnju objekta iz ove odluke finansiraće Centar sredstvima prikupljenim putem humanitarnog projekta za izgradnju objekta za potrebe Centra, čiji pokrovitelj je predsjednik Republike Srpske.

Usvojena informacija o sprovođenju sistema koordinacije procesa evro-integracija u BIH
Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici u Banjaluci usvojila informaciju o sprovođenju dogovorenog sistema koordinacije procesa evropskih integracija u BiH od 17. avgusta 2016. godine.

Vlada poziva Savjet ministara da preduzme aktivnosti na izradi Prijedloga odluke o utvrđivanju članova stalnih delegacija BiH u zajedničkim tijelima BiH i EU, u skladu sa odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju /SSP/, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada poziva Savjet ministara da pri tome vodi računa o ustavnim nadležnostima svih nivoa vlasti u BiH u oblastima koje su predmet razmatranja zajedničkih tijela, kao i o potrebi osiguranja odgovarajuće funkcionalne povezanosti između tijela unutrašnjeg sistema koordinacije procesa evropskih integracija u BiH i djelovanja i zastupanja usaglašenog “jednog glasa” u ime BiH u okviru zajedničkih tijela BiH i EU.

Vlada ponovo zahtijeva od privremenog Državnog koordinatora za IPA (DIPAK-a) da, u saradnji sa imenovanim članovima Privremenog IPA dva odbora, obezbijedi punu primjenu dogovorenog sistema koordinacije procesa evrointegracija u BiH od 17. avgusta 2016. godine u procesu pripreme, programiranja, sprovođenja i izvještavanja o sprovođenju projekata finansiranih iz fondova EU.

Vlada je zadužila Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju da o ovom zaključku informiše kabinet predsjedavajućeg Savjeta ministara i Direkciju za evropske integracije BiH.

Ministri su danas donijeli i uredbu o izmjenama Uredbe o uslovima za osnivanje i rad predstavništava Republike Srpske u inostarstvu.

Razlozi za njeno donošenje su u potrebi da se pojedina pitanja rada predstavništava Srpske u inostranstvu urede tako da se omogući funkcionalnije obavljanje poslova predstavništava van njihovog sjedišta, što bi doprinijelo kvalitetnijem i efikasnijem obavljanju poslova za potrebe Srpske.

Predloženim rješenjem omogućiće se da se u slučajevima društveno-ekonomske opravdanosti otvori kancelarija predstavništva u državi njegovog sjedišta.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *