Nestabilno vrijeme sa kišom za Novu godinu

Društvo

U BiH sutra će biti toplo vrijeme, uz postepeno naoblačenje sa zapada i dnevnu temperaturu od 7 do 14 stepeni Celzijusovih. Jutro će biti prohladno i pretežno vedro, a oko rijeka na sjeveru i istoku ponegdje će biti prolazne magle, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda RS.

Tokom prijepodneva biće pretežno sunčano, a od sredina dana oblačnost zahvata zapadne i južne predjele i postepeno se širi ka istoku.

Kasnije popodne na jugu i jugozapadu počeće da pada slaba kiša. Duvaće slab do umjeren južni vjetar.

U Bosni i Hercegovini do kraja sedmice preovladavaće pretežno nestabilno vrijeme s kišom, koja će biti izraženija u južnim i jugozapadnim područjima.

Snijeg, slabog inteziteta prognozira se pred kraj radne sedmice u centralnim područjima Bosne. U utorak u kotlinama i duž riječnih tokova Bosne moguća je magla.

U noći sa srijede na četvrtak očekuje se jako na momente i olujno jugo. Vjetar će biti izraženiji u Hecegovini i zapadnoj Bosni.

Jutarnje temperature kretaće se između -3 i 3 stepena Celzijusovih u Bosni, a u Hercegovini od 2 do 6.

Maksimalne dnevne temperature imaće vrijednosti od 7 do 13 stepeni Celzijusovih, a od petka (29. decembra) između -2 i 3 u Bosni, a u Hercegovini od 3 do 6 stepeni.

U periodu od 1. do 3. januara, prema sinoptičkim kartama prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom u većem dijelu BiH.

Snijeg je moguć prvo u zapadnim, a zatim i u ostalim područjima Bosne. U periodu od 4. do 8. januara očekuje se stabilizacija vremenskih prilika i više sunčanih intervala.

Maksimalne temperature kretaće se između 6 i 10 stepeni Celzijusovih, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *