Omladina SNSD poražena na izborima za Studentski parlament

Društvo

Na izborima za članove Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci koji su juče održani na Fakultetu političkih nauka, pobijedio je nezavisni kandidat Milan Unčanin, koji će u narednom periodu biti predstavnik ovog fakulteta u Studentskom parlamentu.

Unčanin, student druge godine politikologije, najavio je transparentan rad u interesu svih studenata.

– Ono što želim jeste da cjelokupni Parlament radi bez spoljnih uticaja politickih stranaka i samih aktera političke scene. Ono za šta ću se zalagati je da sve bude javno i u skladu sa interesima svih studenata FPN-a. Ne treba nam još predstavnika koji ne provode svoje i odluke svojih kolega. Otvoren sam za svaki vid saradnje i želim kvalitetan rad, rekao je Unčanin.

Pored Unčanina, na izbornom listiću našla se i Marija Puljarević iz Gradiške, član SNSD-a i blizak saradnik Ratka Savića, lidera studentskih protesta za smjenu rektora Milana Mataruge.

Puljarević je pozdravila izbor Unčanina i poručuje da je spremna raditi na rješavanju svih problema studenata.

– Čestitam kolegi na izboru. Zahvaljujem svima koji su me podržali. Stojim na raspolaganju svim studentima kako FPN-a tako i čitavog Univerziteta u Banjoj Luci ukoliko imaju bilo kakvih problema da mi se obrate, rado ću pomoći koliko god mogu. Nastaviću raditi za studente u Studentskoj organizaciji FPN-a, na fakultetu kao i Uniji studenata kao njen član do isteka mandata, rekla je Puljarević.

Pored izbora za predstavnika u Parlamentu, studenti FPN-a su birali i članove Naučno-nastavnog vijeća.

Koliko je SNSD-u važan FPN dokazuje i to da je Denis Šulić, predsjednik Mladih socijaldemokrata, izborni proces lično pratio i sve vrijeme glasanja boravio na FPN-u.

Studenti koji su bili prisutni na obilježavanju 20 godina od nastanka Mladih socijaldemokrata, koje je održano u Laktašima u nedjelju, dobili su uputstva od Milorada Dodika i Željke Cvijanović. Međutim, instrukcije od vrha SNSD-a ovaj put nisu bile dovoljne za pobjedu.

Ljubiša Aćimović, predsjednik Kluba studenata FPN-a, zadovoljan je izbornim rezultatom i nada se da će novo rukovodstvo uputiti izvinjenje akademskoj zajednici, tražeći da se Milan Mataruga vrati na mjesto rektora.

– Protekli izbori su pokazali da sva prethodna desavanja vođena od strane Parlamenta u ime studenata nemaju njihovu podršku. Od novog saziva za početak očekujem da se izvine akademskoj zajednici za sve preshodno, uključujuci i rektora Matarugu prvenstveno. Očekujem da pozovu Milana Matarugu da se vrati na mjesto rektora i nastavi započete reforme, rekao je Aćimović.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *