U Banjaluci otvoren info-centar EU

Društvo

U Banjaluci je večeras otvorena kancelarija EU info-centra, kao dio mreže informativnih centara koji se otvaraju širom BiH.

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark rekao je novinarima, povodom otvaranja EU info-centra, da takav centar već postoji u Sarajevu i Brčkom, a da će tek biti otvoren EU info-centar u Mostaru, istakavši da služe građanima, medijima, akademskoj zajednici i svima koji žele da se informišu i postave određena pitanja EU i o Uniji.

Vigemark je podsjetio da su prije dva dana zemlje članice Unije dale zeleno svjetlo aplikaciji BiH za članstvo, navodeći da će nakon ovog formalnog otvaranja tog centra usijediti niz aktivnosti i djelovanja koji će približavati EU građanima, pojašnjavati šta je to Unija.

On je istakao da postoji mnogo interesovanja građana o Uniji.

“Na nama je da sve pojasnimo i približimo”, kaže Vigemark.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić rekla je da je ovo regionalna kancelarija i da je njeno otvaranje važan događaj za Banjaluku.

“Vjerujem da će naši sugrađani, posebno mladi, koje više interesuju stvari o EU, ovdje potražiti informacije koje ih interesuju. Dobro je i to što će lica koja će raditi u ovoj kancelariji biti i na terenu i pružaće informacije i kroz razne vrste kampanja”, navela je Brkićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *