Rampe za naplatu ulaska u OC Jahorina nisu uklonjene

Društvo

Načelnik opštine Pale Boško Jugović prošle sedmice je javno rekao da mu je Nadzorni odbor Olimpijskog centra “Jahorina” obećao da će rampe na Jahorini biti uklonjene do Nove godine, ali to se nije dogodilo. Postavljanje rampe izazvalo je trvenja u SNSD-u, a došlo je i do fizičkog obračuna vlasnika jednog hotela i radnika na rampi.

Početkom decembra na Jahorini su postavljene naplatne rampe na kojima se naplaćuje ulaz na planinu i to pet konvertibilnih maraka po automobilu.

Iz Olimpijskog centra za BN televiziju su izjavili da nije u pitanju naplata ulaska na Jahornu već o plaćanju parking mjesta. Međutim parking mjesto se plaća dodatnih pet maraka ili 10 maraka ako se radi o parking mjestu prije naplatne rampe.

Ova odluka rukovodstva Olimpijskog centra izazvala je nezadovoljstvo kod građana, prije svega lokalnog stanovništva koje Jahornu smatra “svojom planinom”‘, a rampu uz enormno povećnje cijene ski-pasa doživljava kao “zabranu” ulaska.

Nezadovoljni su i hotelijeri i ugostitelji na planini jer ulaz na Jahorinu svakodnevno moraju plaćati i oni kao i njihovi radnici i dostavljači robe bez obzira da li objekat ima privatni parking.

Nezvanično saznajemo da je postavljanje rampe na Jahorini izazvalo određene trzavice u SNSD-u jer gradski i opštinski odbori nisu obaviješteni o tome, a građani ceh za taj nepopularan potez rukovodstva Olimpijskog centra ispostavljaju njima, tačnije načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću, koji je iz te stranke.

Rampa je uzburkala i međustranačke odnose u vladajućoj koaliciji pa je došlo i do fizičkog obračuna koji je izazvao jedan vlasnik hotela na Jahorini, blizak DNS-u, sa radnicima na naplatnoj rampi ne želeći da plati ulaz na planinu, pa je tako ušao u ,,sukob”sa predsjednikom Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljkom Elekom koji , kako tvrde, javno priča da iza njega stoji lično predsjednik Republike Srpske te da neće dozvoliti ,,lokalnim šerifima” da određuju šta će se i kako raditi na Jahorini.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *