SDS traži da se rasvijetli teroristički napad u Šipovu

Društvo

Srpska demokratska stranka zahtijeva od Tužilaštva Republike Srpske da hitno rasvijetli teroristički akt u Šipovu čija je meta bio funkcioner SDS-a Stevan Medić.

– Moralna odgovornost za ovaj gnusni čin, koji se srećom završio bez tragičnih posljedica, leži na vladajućoj partiji i njenoj TV Bastilji – RTRS koji svojom prljavom kampanjom linča, svakodnevnim huškanjem javnosti i lažima, od funkcionera SDS-a prave mete, navodi se u saopštenju SDS.

Iz ove stranke podsjećaju da je matrica prema kojoj se “putem režimskog Javnog servisa RTRS funkcioneri SDS-a razapinju i diskredituju raznim lažima, a onda se nađe neko ko povuče oroz, viđena u slučaju svirepog ubistva pokojnog potpredsjednika SDS-a Branislava Garića”.

– Nažalost, takva matrica je u poslednje dvije godine dobila svoj pun zamah. Govor mržnje, linč neistinama i najogavnijim lažima, prišivanje prljave i umobolne etikete ”izdajnici”, što se često može čuti i iz usta lidera SNSD-a Milorada Dodika, kao i kroz papagajsko ponavljanje njegove partijske televizije – RTRS, doveli su do toga da funkcioneri SDS-a nose mete na leđima, navode iz SDS-a.

Ističu i da je pitanje dana kada će se desiti neka veća tragedija jer je, kako ističu, vlast Republiku Srpsku dovela u situaciju da više niko nije bezbjedan.

– Poručujemo Miloradu Dodiku da nasilje i etiketiranje, ne samo da nisu odlike demokratskih društava i izraz moći, nego upravo suprotno – odraz su totalitarizma i nemoći i uvijek su se kao bumerang vraćali onima koji su ih sijali, stoji u saopštenju SDS.

U Šipovu je u srijedu oko 10,55 časova, došlo do eksplozije na terenskom motornom vozilu u vlasništvu Stevana Medića, odbornika SDS i visokog funkcionera te stranke. Policija je obavila uviđaj, a prema nezvaničnim saznanjima, Mediću je u automobil postavljena bomba-kašikara.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *