Bivši borac VRS: Hoće na pravdi boga da me strpaju u zatvor!

Društvo

Karakaš se žalio Vrhovnom sudu federacije BiH i traži da mu bude omogućeno pravo na obnovu sudskog postupka. Policija mu je zabranila štrajk ispred Palate Republike i Gradske uprave, zbog zbog čega je ogorčen.

Bivši borac Vojske Republike Srpske Milovan Karakaš iz Dervente, kojeg je Kantonalni sud u Bihaću osudio na dvije i po godine zatvora zbog ratnog zločina nad civilima u Sanskom Mostu 1992. godine, nastavio je i danas štrajk u centru Banjaluke.

– Danas sam odlučio da izađem i da ovim transparentnom kažem zašto oni mene hoće da zatvore na silu. Čim sam izašao sa transparentom, nije prošlo ni sat vremena, sin me zove iz Dervente da je policija dolazila da me traži kod kuće, navodi Karakaš.

Tvrdi da mu je sudija Zijo Grbić produžio rok za žalbu na sedam dana, a dqa, po zakonu, ima pravo na rok od dva mjeseca od dobijanja presude.

– Znači, sva se prava krše, samo da čovjeka srtpa u zatvor i da se vidi da oni nešto rade kobajagi, a ovamo rade na tome da se pravi zločini koji su se stvarno desili i nad jednoj i na drugoj strani prikriju, ističe Karakaš.

Traži podršku javnosti i dodaje da mu pritiscima iz pravosuđa stalno zagorčavaju život.

– Moja žena je umrla zbog njihovih nasilnih poziva i slanja. Stalno je dobijala napade i na kraju je dobila moždani udar. Sad hoće da me straju u zatvor, po jadu djece koja idu u školu, a sve u cilju da se sakriju pravi zlikovci iza nas, ogorčen je ovaj bivši borac VRS.

Nakon presude Kantonalnog suda u Bihaću, iz Osnovnog suda u Derventi 5. januara ove godine dobio je poziv da se javi na izdržavanje kazne. Smatra da je to nezakonito jer mu još nije dostavljena presuda višeg suda.

Karakaš tvrdi da je nevin i da zato ima sve dokaze, ali da njegovu istinu niko ne želi da čuje jer ih istina i ne zanima.

– Razlog je što postoje dvije zločinačke grupe na dvije strane koje su napravile pogodbu. Jer je 1992. načinjen zločin nad Bošnjacima i 1995. nad Srbima. Zna se ko je organizovao logore, da je u tim logorima bilo zvjesrskih ubistava, gušenja, silovanja i svašta, to je bilo 1992. A 1995 je zločin napravljen nad civilima, gdje je bilo ubijanja, strijeljanja i svakih čuda, navodi Karakaš.

Tvrdi da će se boriti sve dok mu ne bude omogućena obnova sudskog postupka i dok se ne bude poštovao zakon koji danas, kako ističe, ne važi jednako za sve.

Iz Osnovnog suda u Derventi ranije su potvrdili da su od Kantonalnog suda u Bihaću dobili naređenje da bude izvršena zatvorska kazna zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, po pravosnažnoj presudi.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *