Oluja rušila stabla po Hercegovini

Društvo

Zahlađenje sa snijegom zahvatilo je veliki dio BiH, dok je za područje Trebinja i Mostara danas na snazi crveni meteoalarm zbog obilne kiše.

Veliko nevrijeme zahvatilo je cijelu Hercegovinu, ali još nema prijava većih šteta, potvrđeno je u Regionalnom operativnom centru Civilne zaštite.

Jak vjetar i padavine najviše su noćas zahvatile opštinu Gacko, gdje je samo za protekla 24 časa palo 136,5 litara kiše po metru kvadratnom.

Stanovnici ove opštine kažu da olujni vetar nosi sve pred sobom.

Na području Trebinja udari juga jutros su dostizali brzinu od blizu 90 kilometara na čas, elektro i vodosnabdijevanje grada je uredno, osim u Trebinjskoj šumi, gdje povremeno dolazi do nestanka električne energije.

U pojedinim dijelovima grada vjetar je rušio i stabla iz korena, te prevrtao kontejnere.

Crveni meteoalarm za područje Trebinja i Mostara

Za područje Trebinja i Mostara danas je na snazi crveni meteoalarm zbog obilne kiše koja je prognozirana u količini od 40 do 80 litara po metru kvadratnom, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Za Foču, Sarajevo, Livno i Bihać zbog obilne kiše na snazi je narandžasti meteoalarm.

Crveni upozorenje znači izuzetno opasno vrijeme, narandžasto upozorenje je za opasno vrijeme, dok žuti meteoalarm znači potencijalno opasno vrijeme.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *