Na mjesto glavnog tužioca BiH postavljena Gordana Tadić

Društvo

Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine je na vanrednoj, telefonskoj sjednici koja je održana danas donio odluku da će dužnost glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine obavljati Gordana Tadić, za vrijeme spriječenosti glavnog tužioca Gorana Salihovića da obavlja tu funkciju.

Gordana Tadić će zamjenjivati glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega i kojeg je Prvostepena disciplinska komisija privremeno udaljila od obavljanja dužnosti glavnog tužioca i tužioca Tužilaštva BiH s danom 29.9.2016. godine.

Tadić je imenovana za tužioca u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine odlukom VSTS BiH od 20. novembra 2013.godine, a za zamjenika glavnog tužioca u Tužilaštvo BiH odlukom odlukom od 07. jula 2014. godine.

Gordana Tadić je rođena 1962. godine u Živinicama. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1985. godine, a pravosudni ispit položila 1995. godine. Po završetku studija do 1996. godine radila je u privredi.

U periodu od 1996. do 2003. godine obavljala je dužnost zamjenika opštinskog tužioca u Živinicama, a dužnost kantonalnog tužioca u Tuzli obavljala je od 2003. do kraja 2011. godine.

Od početka 2012. godine do decembra 2013. godine obavljala je dužnost zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *