Mala Sofija operisana uspješno

Društvo

Sofiji Radovanović iz Trebinja uspješno je operisano desno oko, a prema riječima članova porodice desetomjesečna djevojčica se dobro osjeća.

Tetka malene Sofije, Nataša Radovanović je rekla da su ljekari zadovoljni i procjenjuju da je operacija desnog oka urađena na vrijeme, te da će joj biti sačuvano i oko i vid.

– Zasad neće biti potrebne hemoterapije. Sofija je dobro podnijela operaciju, a liječenje se nastavlja 19. februara – rekla je Sofijina tetka.

Podsjetimo, Sofiji Radovanović je prije pola godine zbog tumora odstranjeno lijevo oko. I sve je bilo dobo do nazad petnaestak dana, kada je na redovnoj kontroli otkriveno da ima dva tumora na desnom oku, koji su se mogli operisati jedino u Švajcarskoj na klinici u Lozani.

U akciju pomoći porodici male Sofije u Trebinju, ali i cijeloj BiH, uključili su se mnogi ljudi dobre volje. U Trebinju su organizovani humanitarni koncert, te razne humanitarne akcije u kojim su učestvovali frizeri, taksisti, brojni marketi i ugostiteljski objekti, koji su postavili kutije u koje građani mogu da ubace dobrovoljne priloge kako bi se prikupilo što više novca za Sofiju.

Iznos od 60 hiljada švicarskih franaka koji je bio potreban za operacij, uplatili su Fond zdrastvenog osiguranja i Fond solidarnosti RS za liječenje djece u inostranstvu.

Dnevni avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *