Banjaluka: Gradsko grijanje od sutra

Društvo

Zbog učestalih niskih temperatura, banjalučka Toplana će sutra, 30. septembra, u dogovoru sa Gradskom upravom, krenuti sa isporukom toplotne energije.

– Iako grijna sezona zvanično počinje 15. oktobra, odlučili smo se na ovaj korak jer su jutra hladna, a tokom sljedeće sedmice su najavljene i niske dnevne temperature. U skladu s tim, zatražio sam od Toplane da sutra pusti grijanje, posebno zbog naše djece u vrtićima i školama – rekao je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Iz Toplane pozivaju sve potrošače, da u slučaju eventualnih problema pri isporuci toplotne energije, blagovremeno prijave kvar.

– Sve naše tehničke ekipe biće na terenu i trudiće se da što hitnije otklone novonastale kvarove koji se mogu pojaviti početkom grijne sezone. Toplana ima dovoljno mazuta za početak grijne sezone, a za rejonske toplane na drvnu sječku, pripremljena je drvna masa za skoro cijelu sezonu grijanja. Apelujemo na stanare koji imaju ključeve prostorija u kojima se nalaze toplotne podstanice da omoguće našim ekipama nesmetan pristup u slučaju potrebe – navodi se u saopštenju Toplane.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *