Banjaluka: Uskoro gradnja kružnih raskrsnica i istočnog tranzita

Društvo

Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisali su danas sporazume o izgradnji dvije kružne raskrsnice, te o nastavku izgradnje Istočnog tranzita, u šta će ovo preduzeće uložiti 2,8 miliona KM.

Radojičić je naveo da je riječ o kružnom toku kod novog šoping centra “Delta”, kružnom toku na ulazu u naselje Lauš kod restorana “Sirano”, te o nastavku izgradnje Istočnog tranzita prema novom Zelenom mostu.

“Ova godina će u Banjaluci biti u znaku saobraćaja. Očekujemo završetak izgradnje šest kružnih raskrsnica. U planu je završetak izgradnje mosta, kao i niza drugih saobraćajnica”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je nadležnost grada u svakom od tri projekta, za koje su danas potpisani sporazumi o izgradnji, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, usvajanje regulacionog plana i izgradnja dijela infrastrukture.

Kada je riječ o kružnom toku Lauš, Radojičić kaže da je u toku usvajanje regulacionog plana, te da ne bi trebalo biti poteškoća sa imovinsko-pravnim odnosima jer je to manja kružna raskrsnica.

“Kada je riječ o Istočnom tranzitu, naši troškovi bi mogli iznositi do milion KM, od čega bi dio išao za imovinsko-pravne odnose, a dio za izgradnju prateće infrastrukture, jer je glavna saobraćajnica u nadležnosti `Puteva`”, naveo je Radojičić.

Prema njegovim riječima, troškove grada pri izgradnji kružnog toka kod “Delte” je još teško procijeniti, posebno kada je riječ o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Nenad Nešić rekao je da je u toku usvajanje plana poslovanja ovog javnog preduzeća za ovu godinu, te da će nakon toga početi izbor izvođača radova za ove projekte.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *