RTRS zbog klevete mora da plati Bosiću 6.000 KM

Društvo

RTRS zbog emitovanja laži, na osnovu pravosnažne presude, Bosiću mora da isplati šest hiljada KM radi naknade štete zbog klevete koju su mu nanijeli.

Sud u Brčko distriktu, Osnovni a potom i Apelacioni, utvrdio je da je RTRS emitovala lažnu vijest 13. maja 2016. godine kada je objavila da je Soroš finansirao opozicione lidere, uključujući i tadašnjeg predsjednika SDS Mladena Bosića, saznaje BN.

U presudi se navodi da je utvrđeno da je RTRS 13. maja 2016. godine u Dnevniku 2 i na internet portalu prenijela neistinito informacije koje su od političkog i javnog interesa, čime su nanijeli štetu Bosiću u vidu povrede časti i ugleda.

RTRS je obavezna da Bosiću na ime naknade nematerijalne štete za duševne bolove zbog povrede časti i ugleda isplati šest hiljada KM sa zakonskom zateznom kamatom od 16. avgusta 2017. godine, kada je donesena prvostepena odluka Osnovnog suda Brčko distrikta.

Takođe, RTRS je obavezan da nadoknadi i troškove parničnog postupka u iznosu od 602 marke.

Sud je odredio RTRS da kaznu plati u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti odluke pod prijetnjom prinudne naplate.

Apelacioni sud Brčko Distrikta 24, januara ove godine potvrdio je odluku Osnovnog suda u tom gradu.

Ova sudska presuda je još jedan od dokaza da RTRS plasiranjem lažnih informacija radi samo u korist vladajućih struktura u Republici Srpskoj, iako je njihova zakonska obaveza da budu u službi građana koji ih i finansiraju.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *