Voćari Srpske poručuju: Izigrani smo

Društvo

U radnoj verziji Pravilnika o podsticajima nije uvršteno ono što nam je na prethodnom sastanku obećano, tvrde voćari Republike Srpske.

Sve je ostalo onako kako je dogovoreno, odgovaraju u resornom ministarstvu. Voćari ipak smatraju da su izigrani.

– Mi imamo sada sasvim druge verzije. Više nećemo pristati ni na ovo što su oni predložili i što su nam predočili. Mi više njima ne vjerujemo, nego onoliko koliko ima sredstava da se podjeli ravnomjerno svim proizvođačima – izjavio je Dragoja Dojičinović, predsjednik Udruženja voćara RS, javlja ATV.

Prije nešto više od dvije sedmice poljoprivrednicima je obećano povećanje budžeta za 10 miliona, i svako je dobio svoj dio kolača. Govorili su tada poljoprivrednici da dugo nisu bili zadovoljniji. Uvjeravaju u resoru Steve Mirjanića da ostaju pri dogovoru, i kažu da na nove zahtjeve, neće pristati.

– Nema nikakvih razlika u nacrtu Pravilnika u odnosu na ono što je dogovoreno na sastanku 20. februara. U Pravilniku se ne mogu utvrditi fiksni iznosi, ne možemo u Pravilniku navesti da je premija za voće povećana sa dva na četiri miliona, to se utvrđuje planom raspodjele sredstava – rekao je Aleksandar Macanović, portparol Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Objašnjava Macanović da jedino može biti sporan limit po proizvođaču. Moguće je, kaže, da im to ne odgovara. Pravilnik o podsticajima trebalo je da stupi na snagu krajem februara.

ATV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *