Dodik će dobiti novi poziv iz Tužilaštva BiH

Društvo

Nakon što se predsjednik RS Milorad Dodik nije odazvao pozivu na saslušanje o referendumu koje je zakazano za danas iz Tužilaštva BiH su saopštili da će mu biti upućen novi poziv.

“Tužilaštvo BiH nastavlja aktivnosti provođenjem istražnih radnji i ispitivanjem osumnjičenih zbog provođenja referenduma u RS. Osumnjičenom Miloradu Dodiku biće upućen novi poziv za ispitivanje u Tužilaštvu BiH”, kazali su za Klix.ba iz Tužilaštva BiH.

Advokatski tim Milorada Dodika poručio je da se on neće pojaviti na saslušanju u Tužilaštvu BiH te da isključivo pristaju na saslušanje na teritoriji Republike Srpske ili videolinkom. 

Tužilaštvo BiH i dalje insistira da Dodik bude saslušan u Tužilaštvu BiH.

 Podsjećamo, za danas su bili zakazani i protesti boračkih udruženja iz RS pred zgradom Tužilaštva BiH, ali su otkazani jer MUP KS nije izdao dozvolu za bilo kakvo okupljanje građana ispred zgrade tužilaštva.

Na referendumu o Danu RS više od 99 posto građana podržali su da se 9. januar nastavi obilježavati kao Dan RS. S obzirom da je održavanje referenduma bilo zabranjeno, Tužilaštvo BiH je pokrenulo istragu o odgovornosti, a prema Krivičnom zakonu BiH neizvršavanje odluka Ustavnog suda je krivično djelo.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *